Cum îți decorezi locuința în stil marinăresc – idei de la Galeriile Noblesse

Fie că tocmai te-ai întors din vacanță, fie că ai plănuit deja una, vara se poartă stilul navy nu doar în materie de îmbrăcăminte, ci și în amenajările interioare. Te-ai imaginat vreodată cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață cu marea aproape? Chiar dacă nu ești un împătimit al valurilor, al soarelui în exces sau al priveliștilor cu întinderi nelimitate de apă, trebuie să recunoști că un decor adaptat sezonului te va face să te simți mereu ca în vacanță: confortabil, relaxat și inspirat!

Farmecul unui decor maritim, cu o atmosferă pe măsură, nu e deloc greu de obținut dacă îți lași imaginația să zburde. Ai la îndemână tot felul de accesorii, care mai de care de efect, de la ancore și timone până la felinare, scoici sau sticluțe cu nisip. Mai mult, dacă printre pasiunile tale se numără yachting-ul, ski-ul nautic, snowbord pe apa sau surf cu parapanta, poți recrea cu ușurință atmosfera sezonului estival și în propriul dormitor.

Ce îți recomandă Galeriile Noblesse

Cu o cromatică în alb, nisipiu și albastru, îmbinaă cu ușoare accente de roșu, nu ai cum să dai greșîn realizarea decorului marinăresc mult visat. Colecția “Navigare” de la Galeriile Noblesse cuprinde piese de mobilier ideale atât pentru casele de vacanță, cât și pentru cele permanente. Nu uita însă să adaugi încăperii texturi fluide, ca să amintească cât mai mult de briza mării și de stilul personal!

O variantă deloc de neglijat ar fi și îmbrăcarea pereților în lambriuri din lemn exotic și folosirea mobilierului din același lemn cu esență rară, lăcuit și cu simboluri marinărești drept accesorii.

Nodurile marinărești, coșurile împletite, năvoadele, perdelele de tipul plaselor stilizate, care le imită la perfecție pe cele originale, colacii de salvare sau corpurile de iluminat asemenea felinarelor de la bordurile navelor, nu pot lipsi din camera ta, pentru a întregi atmosfera calmă, odihnitoare și primitoare, dar și senzația de prospețime și răcoare. Galeriile Noblesse recomandă în acest sens colecția inedită „Laguna Veneta”, ce cuprinde piese în stil marinăresc lucrate manual de către meșterii venețieni, din materiale de înaltă calitate precum bronz, lemn sau sticlă. Indiferent ce alegi dintre lampadare, veioze sau aplice, corpurile de iluminat din această colecție sunt unice prin tehnicile de fabricare vechi de sute de ani și readuse la viață de specialiști. Nu-ți rămâne decât să cutreieri imaginar mările, în căutarea de noi continente!

Practic, poți lăsa pentru o vreme clasicele tablouri, pe care le poți înlocui cu aceste corpuri de iluminat orignale sau cu suvenirurile din dotare, pe care ai vrut grijă să le colecționezi de-a lungul plecărilor repetate la mare. Este foarte important ca interiorul să fie cât mai luminos, pentru a sugera și mai bine ideea de univers marinăresc, de spațiu vast și nelimitat al litoralului.

Și pentru că cei care iubesc marea pot fi atât copii, cât și adulți, designerii de la Studio Insign, împreună cu echipa Galeriile Noblesse au creat și game destinate camerelor celor mici,  deopotrivă practice și moderne, pentru a te bucura împreună cu ei și după ce trece vara, de aerul vesel al încăperii.

Ca să ai de unde să te inspiri, Galeriile Noblesse îți pune la dispoziție colecția “Marina Vecchia”, care se adresează atât copiilor, cât și adulților, prezentând mobilier ce seamănă perfect cu interiorul unui vas de croazieră.