Îți îngrijești mâinile?

Mâinile frumoase şi bine întreţinute spun câteva lucruri despre tine, despre stilul tău de viaţă și despre modul în care ai grijă de corpul şi de pielea ta.

Se spune că mâinile arată vârsta unei femei. Indiferent de câţi ani ai, mâinile tale îi vor spune unui observator multe lucruri despre tine. Să fii în pas cu moda în materie de vestimentațir este inutil dacă nu ai grijă de mâinile şi de picioarele tale. În timp ce comunici cu ceilalţi îţi foloseşti mâinile pentru a te exprima sau a sublinia un fapt.

Ele joacă un important rol în comunicare. Imaginează-ţi cum ar fi viaţa ta fără mâini. Reprezintă o parte a corpului pe care o foloseşti des: la gătit, îmbrăcat, scris, atunci când cunoşti o persoană. Ai grijă de ele şi tratează-le cum trebuie, deoarece sunt o parte esenţială a existenţei tale.

Iată câteva sfaturi despre cum le poţi proteja:

– pielea de pe mâini este subţire şi delicată; aşa că trebuie să îi acorzi o atenţie deosebită;
– foloseşte o cremă de mâini de cel puţin patru ori pe zi;
– utilizează exfoliantul cu care în mod normal îţi cureţi tenul, pentru a îndepărta stratul de celule moarte de pe mâini, o dată pe săptămână;
– odată pe săptămână, înainte de a merge la culcare, aplică pe mâini crema de faţă;
– dacă ai mâinile uscate, după ce te-ai spălat cu săpun, udă-le din nou. Poți presăra puţină sare pe ele, apoi freacă-le uşor sub apă. Usucă-le şi hidratează-le la final cu crema ta de mâini;
– dacă ai pielea prea grasă, după ce te-ai spălat pe mâini, freacă-le cu mălai;
– poartă mănuşi de protecţie atunci când lucrezi în gospodărie sau în grădină;
– protejează-le de schimbările bruşte de temperatură;
– protejează-le în timp ce lucrezi la soare;

Mâinile noastre posedă foarte puţine glande ce secretă grăsime, rezultatul fiind acela că tind să se usuce foarte uşor şi des. Pe măsură ce vin în contact cu chimicale, detergenţi, pământul de la grădinărit şi alte lucruri, atunci când te ocupi de curăţenie, ele sunt expuse deteriorării.

Pe de altă parte, mâinile bine protejate cu unghii frumoase, curate şi sănătoase sunt o plăcere la atingere. Unghiile murdare şi neîngrijite îţi vor face mâinile să arate urât, chiar dacă pielea mâinilor este bine îngrijită. Nu ignora niciodată acest aspect!

Sursa foto:

shemasti.com