Cum poți purta ținutele în dungi?

Anul acesta dungile au dominat podiumul, devenind cel mai nou trend printre vedetele de la Hollywood. Fie că sunt verticale, orizontale, subțiri sau groase, dungile nu trebuie să lipsească din garderoba ta în acest sezon. Unul dintre cele mai apreciate modele sunt cele inspirate de uniforma marină a Franței, numite dungile Breton.

 

 

            Cel mai mare avantaj al dungilor este că pot fi purtate în aproape  orice combinație, oferind ținutei un aer casual-elegant. De-a lungul timpului dungile au fost purtate de vedete precum Audrey Hepburn și Andy Warhol și s-au aflat în colecțiile celor mai mari designeri.


            Înainte de a alege să porți o ținută în dungi, trebuie să ții cont de câteva reguli. Una dintre ele este că dungile orizontale se potrivesc cel mai bine pe un corp androgin, pentru că acestea au tendința de a accentua formele. Dungile subțiri se potrivesc femeilor care sunt mai mici de înălțime. O altă regulă care trebuie urmată este aceea că dungile nu merg combinate cu alte imprimeuri, pentru că va da impresia unei ținute mult prea încărcate și nici nu trebuie abuzat foarte mult de accesorii, cele mai potrivite fiind accesoriile de bază. Dacă vrei să îți pui în evidență bustul sau posteriorul, poți opta pentru a purta dungi cât mai late în aceste zone. De asemenea, dacă vrei să pari mai slabă, poartă dungi în combinație de două culori: roșu și negru sau alb și bleumarin.

 

            Una dintre ținutele cele mai simple este cea în combinație de tricou în dungi și blugi.


            Rochiile în dungi pot fi purtate atât ziua cât și seara, nota discordantă fiind dată de materialul din care sunt făcute. Pentru o ținută office o poți purta cu un sacou închis la culoare și cu o geantă XXL. Pentru un aer casual o poți purta cu o jachetă din denim și cu balerini.

   


            Bluza în dungi poate fi purtată atât într-o ținută office, în combinație cu o fustă creion; în stil sport, în combinație cu o pereche de pantaloni scurți, albi sau bleumarin; iar pentru un aer chic, o poți purta cu o perche de jeansi albi sau închiși la culoare și cu balerini.

 


         Denisa Cristache     

 

Sursa foto: unica.ro; google.ro