Cum să adopți stilul masculin?

Stilul masculin și-a câștigat admirația prin faptul că e practic și sofisticat, în același timp, dar și prin faptul că asistăm la o masculinizare a modelelor feminine care defilează în costume tip tuxedo cu atâta lejeritate. Mai mult decât atât stilul masculin a devenit o tendință care nu poate fi evitată , iar hainele feminine cu croială masculină sunt piese de rezistență în colecțiile marilor designeri.


 

De-a lungul timpului costumul masculin și-a adaptat proporțiile și pe silueta feminină, popularitatea sa începând să crească încă din anii ’40-’50, când femeile au început să își câștige din drepturi. Până atunci piesele din costumul masculin se adresau exclusiv bărbaților. Dacă Marlene Dietrich sau Coco Chanel au adoptat costumul masculin, Yves Saint Laurent a fost cel care a l-a introdus în anii ’70 ca o tendință majoră, asigurându-i astfel ciclicitatea.


 

Astfel, femeile au început să poarte sacourile cu câteva numere mai mari, acestea fiind purtate cu cămăși încheiate până la ultimul nasture, papioane care accesorizează cămășile albe, veste de costum, pantaloni mai largi, pălării fedora, ceasuri bărbătești, cravate sau bretele la pantaloni.

 

În ceea ce privește tipul de pantofi, pantofii Brogues sau cei tip Oxford, purtați cu pantaloni tip pană, care lasă să se vadă o pereche de soșete în carouri sunt foarte apreciați.

Pentru un efect și mai garantat poți miza pe combinații destul de neobișnuite sau din materiale cu totul diferite: catifea și mătase sau un sacou din tweed purtat cu un top din satin.

 

În momentul în care alegi să porți o ținută de inspirație masculină, nota de feminitate este dată întotdeauna de make-up, așa că nu uita de rujul roșu.

 

Boyfriend jeans– prezenți mai mereu pe podiumurile de modă, aceștia oferă un aer dezinvolt, potrivindu-se perfect atât cu pantofi cu toc, dar și cu balerini.


 

Sacoul tip frac– a fost o revelație când a apărut prima oară într-o colecție semnată Yves Saint Laurent. Deși este o piesă total masculină, subiliniază foarte bine feminitatea.


Cămașa cu carouri– fie că o asortezi la jeansi sau la o pereche de pantaloni scurți va da mereu un aer masculin.


Sacoul cu un singur nasture– poate fi purtat fie cu pantalon pentru o notă business, fie cu o rochie scurtă pentru o notă sexy.

 

Pălăria– este un accesoriu masculin care astăzi, femeile îl pot purta cu foarte mare succes.


Salopeta– folosită pentru prima oară în anul 1968 de către Yves Saint Laurent într-o ținută foarte elegantă și feminină, aceasta a devenit în scurt timp un must have, putând fi purtată în nenumărate ocazii.

 
 


Denisa Cristache 

Sursa foto: google.com