Una dintre dorinţele mele este să organizez o petrecere rafinată cu prietenii apropiaţi, unde să degustăm cele mai fine vinuri şi să le asortăm la cele mai potrivite feluri de mâncare. Dacă şi tu te-ai gândit la asta, sau doar vrei să ştii ce fel de vin să pui pe masă atunci când prepari cina, vei afla că nu este deloc greu. Trebuie doar să urmăreşti una din schemele de mai jos şi poţi sta relaxată.
Pe lângă asortarea vinului la cină, la un anumit fel de mâncare, mai poţi realiza un platou cu brânzeturi şi fructe, pentru un brunch sau o gustare.
Vinurile albe merg cel mai bine cu produsele pescăreşti, în schimb cele roşii sunt mai potrivite pentru desert şi pentru cărnurile roşii ca porcul, mielul sau viţel.
Pentru iubitorii de vin spumant (sec, nu cea cu arome de fructe), şampania îşi pune în valoare calităţile alături de brânzeturi, legume crude, preparate pe bază de cereale şi peşte.
Deşi anumite persoane spun că ciocolata este mai greu de asortat, cea neagră se poate consuma alături de un pahar de Merlot sau Meritage, ambele vinuri roşii.
Cu aceste scheme simple, cu siguranţă nu vei mai avea dubii în ceea ce priveşte asortarea alimentelor la vin.
Laura Banciu
Sursa foto: www.savory.tv , www.candcspirits.com, www.made-in-italy.com