Cum să atragi norocul în dragoste?

Se spune că, dacă îţi doreşti un lucru, trebuie ca acelui lucru să îi faci loc în viaţa ta. Dacă nu îţi faci timp pentru norocul în dragoste, acesta te va ocoli, până la momentul oportun. Mulţi oameni care au succes în carieră şi sunt mulţumiţi de viaţa lor, nu pot spune acelaşi lucru şi despre segmentul relaţie.

De ce? Pentru că toată atenţia lor, tot timpul de care dispun, au fost canalizate în alte direcţii, cum ar fi cariera. Astfel, chiar dacă persoana potrivită ar apărea în preajma lor, aceştia nu ar fi capabili să îi facă loc în „agendă”.

Dacă vrei să atragi norocul de partea ta, mai întâi trebuie să îţi pui ordine în gânduri şi în viaţă, să decizi ce este cu adevărat important pentru tine şi ce anume îţi doreşti în continuare.

Apoi, contrar clişeelor hollywoodiene, dragostea nu este ca un tren pe care îl aştepţi într-o gară, cu certitudinea că va apărea într-un final. Să-ţi plângi de milă nu este o soluție. Trăieşte-ţi viaţa, fii activ, ocupă-te de tine şi de ceea ce găseşti tu că este important, de ceea ce îţi doreşti.

Încearcă să evoluezi tot timpul, să înveţi lucruri noi despre tine, să te autocunoşti.

Găseşte şi practică un hobby! Şansele de a găsi pe cineva interesat de aceleaşi lucruri ca şi tine sunt mai mari decât dacă ai sta şi ţi-ai plânge de milă în aşteptarea unei persoane perfecte.

Gândeşte pozitiv. Dacă vrei să fii fericit alături de o persoană, mai întâi trebuie să înveţi să fii fericit de unul singur. Poţi face să dispară din gândirea ta expresii ca: „Nu sunt destul de bun”, „nu merit fericirea”, „nu voi găsi pe cineva” înlocuindu-le cu pozitivism: „sunt pregătit”, „sunt mulţumit de statutul meu”, „merit să fiu iubit”.

Încă un aspect important: asigură-te că aceste expresii nu sunt doar vorbe, trebuie să crezi ceea ce spui. Astfel vei atrage aceeaşi energie pozitivă pe care o emani.

Un alt aspect important: atitudinea. Dacă vrei să atragi, trebuie să fii atent la semnalele pe care le trimiţi şi cum vor fi receptate de cei din jur. Fii deschis, fii tu însuţi. O persoană veselă şi prietenoasă va fi mereu înconjurată de admiratori deoarece transmite o energie pozitivă.

Pe când o atitudine cu umerii aduşi şi fruntea plecată transmite mesajul „vreau să fiu lăsat în pace”.

 Monica Opincariu