Cum să combini mai bine culorile?

 

Să nu mai fim atât de dependente de negru şi să le dăm puțină liniște hainelor albe! Cum ar fi să ne animăm și să ne îmbrăcăm puțin mai colorat?

O modalitate excelentă de a ne crea un stil propriu şi de a părea mai tinere şi mai vesele este să adăugăm puţină culoare în ţinutele noastre. Secretul constă în felul cum combini culorile hainelor pentru a nu cădea în ridicol.

Am strâns pentru tine câteva sfaturi ca să știi cum să combini culorile plecând de la compoziția lor. De restul te ocupi tu: probează haine în culorile care îți plac cel mai mult și adoptă-le cu încredere în vestimentația ta.

Culorile primare

Culorile primare sunt roșul, albastrul și galbenul, iar toate celelalte derivă din combinațiile lor. Sunt culori cu multă personalitate, prezența lor ajunge pentru a da culoare ținutei, de aceea sunt perfecte pentru a le folosi singure.

Look-urile monocromatice alungesc silueta, deși evident că pentru a arăta elegant, trebuie să știi cum să le combini. Dacă te îmbraci toată în roșu, rişti să termini prin a arăta ca o diavoliță, iar dacă te îmbraci toată în galben, ne duci cu gândul foarte uşor la un pui de găină.

Sunt mai multe opțiuni pentru a crea un look monocromatic elegant:

–Folosește game și tonalități distincte;

–Combină-le cu culori neutre, precum albul, negrul și griul;

– Combină culorile primare între ele, dar completându-le cu o culoare neutră care să echilibreze ținuta. De exemplu, poţi obţine un look frumos combinând niște jeansi clasici albastrii, cu un tricou sau un maiou gri cu tocuri roșii și un plic într-o nuanță de glaben.

Culorile complementare

Ca să știi ce culoare o completează pe alta, observă roata culorilor: culorile complementare sunt cele care se află față in față. De exemplu, culoarea complementară albastrului este portocaliul, a movului este galbenul.

O bună opțiune este să combini culorile complementare cu piesă vestimentară de culoare neutră pentru a nu face un contrast prea mare. Ai grijă cu folosirea culorilor complementare roșu și verde. Folosește-le cu grijă pentru a nu da impresia unui pom de Crăciun.

Culorile adiacente

În cuvinte simple, culorile adiacente sunt culorile care se aseamănă între ele. Pentru a ști care sunt – alege o culoare de pe roata culorilor: culorile adiacente ei sunt culorile vecine pe cercul cromatic. Un outfit în culori adiacente este armonios și elegant. Nu dă greș!

Și acum că ţi-ai făcut o idee despre culori, iată două trucuri:

Moderație în combinarea culorilor

Să te îmbraci colorat este tineresc, proaspăt, iradiant, energic și distractiv. Totuși, uneori trebuie să ne dezvoltăm şi simţul moderaţiei: oricât de mult ar fi în tendinţe culorilor neon, nu o să ne îmbrăcăm în galben și fucsia pentru a merge la birou, nu?

În acest caz trebuie să te îmbraci mai conservator. Alege o culoare anume și combin-o cu alb, negru și tonuri mai normale, precum cremul sau albastrul marin.

Experimentează mereu!

Dacă nu ești obișnuită că te îmbraci colorat pentru că ai un stil destul de clasic, actualizează-ți garderoba adăugând o piesă vestimentară colorată. Doar probând îţi vei da seama ce culori îţi plac mai mult, care te favorizează și care nu. În modă trebuie să experimentezi foarte mult!

Ție ce culori îți place să combini?