Cum să decorezi pereţii din camera copilului

Copiii au nevoie de un mediu atractiv din punctul de vedere vizual pentru a se dezvolta armonios. Culorile ne influenţează starea de spirit. Galbenul stimulează imaginaţia, verdele  ajută la concentrare, culoarea albastră ne relaxează, iar roşul ne face anxioşi.

De ce să ai o cameră cu pereţi goi, care să nu exprime nimic din personalitatea copilului tău, când poţi să optezi pentru un decor colorat, care să menţină o atmosferă de bună-dispoziţie şi să stimuleze creativitatea micuţului?

Tapet cu bulinuţe. Bulinele colorate dau o tentă de energie şi bucurie camerei copilului tău.

Formele tridimesionale din hârtie sunt o variantă cool de decorare a pereţilor. Peste lavabila albastră aplicaţi nişte nori „ pufoşi” din hârtie creponată, un soare zâmbitor, un zmeu colorat şi nişte păsări. În acest fel, fiecare zi va fi una însorită!

Copiii iubesc dulciurile, de aceea putem să decorăm pereţii monotoni cu cup-cakes, îngheţată, căsuţa din turtă dulce a lui Hansel şi Gretel şi multe, multe acadele! Desenele viu colorate îl vor bucura pe cel mic.

Un mod inteligent de a-l învăţa câte ceva despre diversele locuri de pe glob şi despre multitudinea culturală, este să desenezi continentele cu câteva elemente specifice fiecăruia, cum ar fi animalele din acea regiune şi plantele, sau chiar şi oameni.

Nişte reprezentări ale celor mai îndrăgite personaje din poveşti sunt cea mai bună soluţie pentru a-i crea un spaţiu de vis celui mic. Poţi să te inspiri din poveştile fraţilor Grimm sau din poveștile lui Hans Christian Andersen.

Poţi achiziţiona autocolant cu modele cât mai colorate şi mai plăcute. Este uşor de aplicat şi arată bine. Alege să decorezi pereţii cu diverse poze de familie, cele mai frumoase momente merită imortalizate!

Stickerele sunt o variantă creativă şi accesibilă. De la stickere cu animale, la personaje Disney, până la super-eroi gen Batman sau SpiderMan, gama este variată.

Pe lângă desenele clasice, de la Disney până la Cartoon Network, învaţă-l pe micuţ câte ceva şi din basmele populare. Desenează scene reprezentative din poveşti precum Prâslea cel Voinic şi merele de aur, Punguţa cu doi bani, Făt Frumos, Greuceanu sau Harap Alb. Pe lângă latura distractivă, îi vei trezi interesul pentru cultura naţională.

Dacă simţi că micuţul tău este un artist, iar tu ai curajul să adopţi un stil de viaţă mai excentric, îl poţi lăsa chiar pe el să îşi decoreze camera. Se înarmează cu creioanele colorate şi cu pensulele şi îşi lasă imaginaţia liberă. Cu siguranţă va fi un mediu pe gustul lui.

 Cristina Mîrzoi

Surse foto:

childmode.com

chictip.com