Cum să îţi faci singură un papion?

Papioanele sunt foarte elegante şi arăta fabulos la gulerul unei cămăşi, fie pentru bărbati, fie pentru femei.

Din păcate cu greu putem găsi modele originale, care să nu fie monocromatice ori foarte simple. Cea mai bună soluţie ar fi să îţi faci chiar tu unul, după toate caracteristicile visate de tine şi cu materialul tău preferat.

Pentru acesta ai nevoie de material textil fie imprimat, din catifea sau chiar piele, ac şi aţă. Poţi încerca şi cu maşina de cusut şi un ac de siguranţă.

Photo via stylemepretty.com

Primul pas ce trebuie făcut este să stabileşti dimensiunea pe care vrei să o aibă papionul tău la final. Taie un pătrat din materialul pe care l-ai ales, împătureşte-l în două şi coase-l pe margine (pe dos pentru a nu lasă cusături la vedere).

Photo via stylemepretty.com

Dacă vrei să faci un papion dublu repetă acest proces cu un al doilea pătrat din material mai mare cu câte un centimetru atât pe lăţime cât şi pe lungime.

Din acelaşi material taie o fâşie lungă de aproximativ 5 cm. şi groasă de 4 cm. pliază şi coase marginile(tot pe dos) şi apoi foloseşte-o pentru a o înfăşură în jurul papionului pe mijloc. Strânge şi uneşte cele două capete ale acestei benzi de material prin câteva cusături.

Photo via stylemepretty.com

Sistemul de prindere va fi foarte simplu de realizat, trebuie doar să coşi acul de siguranţă pe spatele papionului sau poţi să îl prinzi de bentiţă de material de pe mijloc (poţi proceda în acelaşi mod şi dacă vrei să îţi faci un accesoriu pentru păr, trebuie doar să pui un ac de păr în locul celui de siguranţă).

Photo via stylemepretty.com

Pentru un plus de personalitate îţi poţi accesoriza papionul cu un năsturel sau o camee, de asemenea pentru un look feminin poţi încerca un papion dublu cu dantelă.

Articol scris de Greta Apostol