Cum să recunoşti şi să tratezi afecțiunile prostatei

Bolile prostatei fac parte din categoria celor mai comune boli ale bărbaților. Aceasta este cauzată de stilul de viața sedentar, răspândirea bolilor cu transmitere sexuală sau înaintarea în vârstă.

Primele semne care dau alarma sunt urinările frecvente, respectiv mai mult de şase ori pe zi, cât se consideră normal pentru un consum obişnuit de lichide în zona noastra climaterica. De fapt, cele care ar trebui sa îngrijoreze sunt micțiunile din timpul nopții, când, teoretic, activitatea vezicii urinare trebuie să fie în repaus. Atenție şi la jet! Dacă acesta este slab sau intermitent, nu mai există argumente pentru a  evita un consult,  programarea la un doctor urolog fiind obligatorie.

Statistici îngrijoratoare pentru bărbați: 40% dintre bărbaţii sub 40 de ani suferă de afecţiuni ale prostatei

Potrivit statisticilor medicale, adenomul de prostată reprezintă cea mai frecventă problemă pe care o acuză domnii trecuți de 60 de ani, iar proporțtia nu e deloc mică – 70% acuză probleme. Rândurile suferinzilor se îngroaşa substanțial în pragul vârstei de 80 de ani, când circa 90% dintre bărbați se confruntă cu această afecțiune. Să nu vă imaginați însă că până la 60 de ani barbații sunt scutiți de motive de îngrijorare. Aceleaşi statistici arată că adenomul de prostată se întâlneşte şi la cei de peste 40 de ani, incidența problemei la această grupă de vârstă nedepăşind, ce-i drept, 20%. Nici tinerii nu sunt ocoliți, acesştia pot suferi de prostatită, care apare mai des la barbații între 20 si 40 de ani. Cauzele pot fi bacteriene (5%-10% din cazuri) sau nonbacteriene, precum reducerea frecvenței raporturilor sexuale, anxietatea, stresul, ridicarea unor greutăți, ocupațiile care supun glanda unor niveluri ridicate de vibrații sau unor agenți infecțiosi pe care tehnicile curente nu-i pot depista.

Prostafit, un produs Aesculap Prod,  este un suplimentar alimentar ce conține ingrediente naturale sănătoase şi este o combinație de plante, sub formă de extracte vegetale, recunoscute pentru aportul de substanțe benefice organismului cu efecte pozitive asupra funcției vezicii şi prostatei.

 

Proprietățile produsului Prostafit:

– acțiune de stopare a înmulțirii bacteriilor în căile urinare, oferind o îngrijire completă a prostatei

– fortifică mecanismele de apărare ale căilor urinare, îmbunătățind funcționarea aparatului urinar

– bun diuretic şi detoxifiant

– reduce frecvența urinărilor nocturne datorate adenomului de prostata (hipertrofia benignă de prostata), inflamația prostatei (prostatita) şi a testiculelor;

– acțiune benefică în cazul infecțiilor urinare

– acțiune antiseptică, antimicrobiană, anticongestivă, antiinflamatorie, dezinfectantă.

Compoziție şi mod de utilizare

Prostafit are în compozitie extract uscat de pir 25,0 mg, extract uscat de urzică 25,0 mg, extract uscat de hamei 25,0 mg, extract uscat de palmier pitic 20,0 mg, extract uscat de mătase de porumb 60,0 mg, ghimpe 80,0 mg şi excipienți pentru un comprimat. Mod de administrare: câte un comprimat de 3 ori pe zi. Durata unei cure este de 3-6 luni, produsul nu prezintă reacții adverse.

Prețul recomandat de producător este de 23 lei.