Cum să scapi de rutină

Există situaţii în viaţă când, datorită rutinei, te simţi ca şi cum ai fi blestemat să faci aceleaşi lucruri în fiecare zi. Orele devin mai greu de suportat, nimic nu pare să se schimbe şi ai o senzaţie de tristeţe în fiecare zi. Ce e de făcut?

1. Stabileşte ce ţeluri ai


În momentul în care îţi dai seama ce vrei să faci, vei descoperi că rutina e doar o parte care te ajută să mergi mai departe spre scopul tău.

2. Observă persoanele cu care te-ai împrietenit


Sunt cumva negativiste, nu te susţin şi nu cred în nimic? Sau ai prieteni plini de energie, care te îndeamnă să dai tot ce e mai bun din tine? Fiecare persoană te influenţează cu tipul de energie pe care-l emană, aşa că ai grijă cu cine împrieteneşti.

3. Ia-ţi visul cel mare şi împarte-l în bucăţele menajabile


Ţelurile foarte importante sunt destul de grele şi din cauza aceasta dau senzaţia că nu pot fi duse până la capăt. Cel mai bine este să-ţi organizezi timpul şi să faci toată munca pas cu pas.

4. Încearcă ceva nou


Învaţă o nouă abilitate, împlică-te în organizarea unui eveniment, orice. O experienţă nouă te va încânta şi te va menţine activă.

5. Relaxează-te în mod activ


În ziua de azi, cam totul se rezolvă la calculator: proiecte, distracţie şi chiar şi relaţii. Încearcă să scapi de această rutină prin puţină muzică, o ieşire în oras sau cititul unei cărţi (nu ebook).

6. Priveşte viaţa dintr-o altă perspectivă


Nu percepe totul ca fiind ceva negativ, încearcă se vezi şi partea pozitivă. O să vezi că lucrurile nu stau chiar aşa de rău.

7. Fă exerciţii şi mănâncă mai bine


O să te simţi mai bine şi o să ai senzaţia că ai făcut ceva esenţial – ai avut grijă de tine.

8. Învaţă să spui NU


Înainte de a te ocupa de ceilalţi, ai grijă ca propriile tale priorităţi să fie rezolvate. Nu e nimic rău în a te pune pe primul loc.

9. Nu da vina pe ceilalţi pentru situaţia ta


Asumă-ţi reponsabilitatea pentru acţiunile tale şi nu începe să arăţi cu degetul spre oamenii care nu au nicio legătură cu problemele tale. Acceptă faptul că tu eşti singura persoană al cărui ajutor ai nevoie pentru a trece peste situaţia asta.

10. Fă activităţi creative


Nu zice nimeni că trebuie să faci ceva extraordinar – ideea este să te exprimi într-un mod amuzant şi frumos.

11. Râzi!


Râsul elimină tensiunea, aşa că începe să te uiţi la filme amuzante, citeşte glume bune sau distrează-te cu nişte prieteni buni.

12. Trăieşte clipa!
Dacă te îngrijorează viitorul, nu mai timp să te bucuri de prezent. Aşa că uită de ce te poate aştepta peste ceva timp şi concentrează-te asupra acţiunilor de acum.

Saftiuc Anca

Sursa foto: leiln.wordpress.com