Cum să-ţi schimbi stilul de muncă pentru a deveni mai productiv?

În general, liderii au dobândit un set de abilităţi care-i fac capabili să devină eficienţi şi să-i conducă pe ceilalţi. Cu toate acestea, în unele momente este  necesară o schimbare şi aceasta depinde de tipul de job pe ca îl ai în instituţie, şi de echipa pe care o conduci. Schimbarea stilului de conducere implică o atentă observare de sine, şi o constatare a tipurilor comportamentale pe care le ai în jurul tău. Ulterior, dacă vei avea succes, vei vedea că aptitudinile pe care le-ai dobândit tind acum spre perfecţiune, şi te vor conduce cu siguranţă spre reuşită.

Din păcate, cei mai mulţi lideri care doresc o schimbare în modul de lucru, eşuează lamentabil.

Urmăreşte cei câţiva paşi pe care îi recomandăm, pentru a reuşi.

1. Solicită feedback din parte echipei tale. Cere răspunsuri promte, şi adevărate, chiar dacă nu toate sunt pozitive. Întreabă cum se resimte stilul tău de conducere în rândul angajaţilor tăi. Nu trebuie să te simţi jignit de feedbackurile negative pe care s-ar putea să le primeşti, pentru că nu uita, tu le-ai cerut să fie sinceri şi până la urmă acestea pot fi constructive şi te pot face un lider mai bun. Nu trebuie să-ţi schimbi în totalitate modul de lucru..păstrează micile lucruri care te fac să fii un leader excepţional.

2. Construieşte-ţi o cercetare asupra propriei persoane pentru a-ţi identifica punctele forte şi punctele slabe ale carierei tale. Compară apoi rezultatul tău cu feedback-ul primit şi observă unde sunt diferenţele şi asemanările. Acest lucru te ajută să schimbi ceea ce nu-ţi place la modul tău de lucru şi te ajută să păstrezi tot ceea ce te face pe tine şi echipa ta să fiţi mai eficienţi.

3. Schimbă mici aspectele ale stilului tau de lucru, treptat. De exemplu, poate din feedbackul primit rezultă că eşti un leader excentric şi nu ai încredere în echipa ta că pot rezolva problemele şi fără intervenţia ta. Schimbă treptat această problemă şi vezi cum reacţionează cei din echipa ta. Odată ce vei învăţa să ai încredere vei vedea că nivelul de comunicare dintre tine şi echipa cu care lucrezi nu numai că se va îmbunătăţi, dar va da şi rezultate mai bune.

Surse foto:

www.123rf.com

leaderchat.files.wordpress.com

Oana Cezara Cone