Cum te machiezi la birou?

 Un aspect îngrijit la locul de muncă îi face pe ceilalți să te privească cu mai multă seriozitate. Din păcate, pentru multe dintre femei, machiajul potrivit situațiilor de la serviciu poate reprezenta un adevărat efort. Odată ce înveți cum se face asta, restul devine floare la ureche. Iată câțiva pași pentru început:

1. Mai întâi, aplică-ți pe față o loțiune protectoare. Este foarte important, indiferent cât de înnorat sau ploios va fi afară.

2. Folosește o nuanță de fond de ten cât mai aproape de culoarea naturală a pielii tale. S-ar putea ca mai apoi să ai nevoie de un concealer/corector pentru a acoperi micile imperfecțiuni pe care fondul de ten nu a reușit să le ascundă.

3. Folosește o pudră bronzantă în zona obrajilor, a tâmplelor, a bărbiei, a nasului și în orice altă zonă atinsă de soare.

4. Folosește un blush de culoarea feței proaspăt spălate. Aplică-l cu ajutorul unei pensule mari,  prin miscări complete în jurul pomeților.

5. Conturează-ți ochii folosind un creion catifelat sau un fard de pleoape. Încearcă niște culori apropiate de nuanța părului tău în locul unui negru incomod, care ar putea arăta mai bine seara.

6. Definește-ți sprâncenele, dacă este nevoie, utilizând un creion asemănător nuanței părului tău.

7. Folosește o culoare luminoasă, care să îți scoată ușor în evidență trăsăturile feței, aplicând-o pe arcadă și în zona glandei lacrimare.

8. Creează-ți o nuanță caldă, neutră pentru pleoape pentru a-ți pune în evidență culoarea naturală a ochilor.

9. Folosește un rimel negru sau maro și arcuiește-ți genele, dacă este nevoie.

10. Folosește pentru buzele tale o culoare lucioasă, câteva nuanțe mai închise decât culoarea naturală a buzelor. Pentru cele mai multe femei, un gloss asigură mai mult decât culoare buzelor sale.

Isabelle Perianu

Sursa foto:

idiva.com

makeup.com