Degustaţi Pink Martini în mai!

Orchestra Pink Martini revine la Bucureşti pe 26 mai, la Sala Palatului, în cadrul turneului de promovare pentru albumul „A Retrospective”. 

 

Pentru Pink Martini, opririle în Romania au devenit deja o tradiţie, membrii “micuţei orchestre” declarând ca se simt aici la fel de bine ca acasă. Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de lacuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack-uri de filme noir, cei 12 membri ai orchestrei originare din Portland, Oregon, şi-au etalat până acum repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume.

Muzica lor vintage, sofisticată, cosmopolită, este o plimbare nocturnă prin marile porturi şi oraşe ale lumii, cu poveştile şi parfumul lor. Din Orientul Mijlociu, prin porturile din Istanbul, Napoli şi Lisabona, la cafenelele din Paris sau la plajele braziliene… concertele Pink Martini exclud riscul monotoniei.

 „Pink Martini se inspiră din musical-urile romantice de la Hollywood din anii 40 sau ’50 … cu o perspectiva mai globala. Scriem o mulţime de melodii … dar cantam şi piese precum „Andalucia” a lui Ernesto Lecuona sau „Amado Mio”, din filmul „Gilda” al Ritei Hayworth … Într-un anumit fel, facem arheologie muzicală, fiindcă săpăm prin înregistrări din trecut  şi redescoperim cântece minunate”, spune liderul trupei, Thomas Lauderdale.

 Urmând albumul „A Retrospective”, concertul de pe 26 mai va face o trecere în revistă a celor 16 ani de cariera Pink Martini şi va include cele mai apreciate piese ale orchestrei: „Una Notte a Napoli”, „Hang On Little Tomato”, „¿Donde Estas Yolanda?”, „Hey Eugene”, „Sympathique (Je ne veux pas travailler)”, „Lilly”, „Que Sera Sera” sau „Amado Mio”.

 Pret bilet: 110 – 200 Ron