Dell Streak, telefon sau tableta?

Dell Streak se recomandă ca fiind o mini tabletă întrucât are o mărime a displayului de doar 5 inch. Pe lângă un smartphone este, însă, destul de mare, iar prima impresie care îți rămâne după ce l-ai avut în mână e aceea că tocmai te-ai jucat cu un PSP.

Eu îl consider telefonul ideal pentru mediul business deoarece îndeplinește normele de performanță și fiabilitate și poate fi purtat cu ușurință, în ciuda mărimii considerabile, în buzunarul interior al hainei (greutatea este de 220g). Design-ul este, de asemenea, unul elegant, cele două margini ale tabletei fiind simetric construite. Negru, roșu sau alb – acestea sunt culorile în care poate fi găsit Dell Streak.

Displayul are în componență Gorilla Glass pentru protecție împotriva zgârieturilor , iar pentru citirea paginilor, fie ele web sau Quickoffice, te poți folosi de multi-touch (zoom in/ zoom out, etc.). Cu o rezoluție de 400×800 (standard pentru majoritatea smartphone-urilor apărute în 2010), vizionarea filmelor și clipurilor este o adevărată delectare. Camera foto are 5 megapixeli.

 Memoria internă a tabletei este de 16 Gb, dar poate fi mărită prin adăugarea unui card microSD. Autonomia bateriei este mulțumitoare. Pentru o folosire destul de activă a telefonului este necesară încărcarea acestuia o dată la două zile.

De menționat că în ceea ce privește conectivitatea, Dell Streak încarcă paginile web foarte rapid datorită procesorului Scorpion de 1 GHz. Încă un aspect important îl reprezintă faptul că Dell Streak este un navigator foarte bun: displayul mare și conexiunea bună îl transformă într-un GPS performant. Pentru această opțiune poți folosi o mulțime de aplicații gratuite cum sunt: Google Maps, CoPilot etc.

Întrucât tableta rulează pe sistemul de operare Android 2.2 (această versiune este ”upgradată” întrucât telefonul are preinstalată versiunea 1.6), prima configurare recomandată este înregistrarea unui cont Google. Contactele și mail-ul sunt sincronizate și transferate pe telefon imediat. Există posibilitatea organizării după bunul plac a mai multor homescreen-uri cu gadget-uri, aplicații și scurtături. Android Market a devenit deja un portal pentru aplicații foarte cunoscut ce pune la dispoziție zeci de mii de aplicații ce pot fi descărcate pentru telefoanele cu Android, inclusiv pentru tableta Dell.

O proprietate interesantă este aceea de compunere rapidă a cuvintele pe touchscreen: poți trasa cu degetul pe tastatură traseul de la o literă la alta, iar soft-ul depistează automat o serie de cuvinte pe baza alegerilor precedente.

Cu toate că pentru mine pare telefonul ideal, am întâmpinat o problemă care a stricat aura de perfecțiune care învăluia Dell Streak. Touchscreenul nu răspundea la comenzi, sau răspundea doar parțial la comenzi după ce îl purtam în buzunar. Asta a cauzat pierderea unor apelurilor și imposibilitatea de a folosi aplicațiile necesare în acel moment.

Tind să cred că această defecțiune nu are legătură cu soft-ul întrucât butoanele fizice de pe marginea telefonului (pentru volum, camera foto și blocarea/deblocarea tastelor) continuau să funcționeze. Cel mai probabil, frecarea displayului cu materialul textil a cauzat niște dereglări ale dispozitivului și de aceea recomand cumpărarea unei huse.

Dell Streak este mai degrabă un telefon decât o tabletă și este cel mai recomandat pentru cei ce vor să aibă la îndemână un dispozitiv performant a cărui portabilitate să fie lejeră, dar în același timp dimensiunea display-ului să fie generoasă.

Aleka Sarah Vlădăreanu

Sursă foto:

emag.ro