Desert cu gust de toamnă: Tartă de pere cu migdale

Cel mai bogat și roditor sezon a sosit și a pregătit pentru tine cele mai aromate fructe! Fie că vrei să le consumi în stare naturală, ori sub forma unui desert delicios, acestea sunt perfecte pentru după-amiezile de toamnă târzii când natura pare să își schimbe veșmântul în culori ruginii.

Tarta_de_pere_cu_migdale_sursa_foto_rezeptesuchen.com_

Noi îți propunem să îți îndulcești clipele alături de prieteni cu un desert care te va face să simți mirosul și aroma fructelor de sezon: Tarta de pere aromate cu migdale.

Ingrediente:
• 125 gr. unt Koliba
• 2 ouă
• 3 linguri gem de caise
• 300 ml vin alb
• 200 gr. migdale fără coajă
• 4 pere curățate
• 225 gr. zahăr
• 370 gr. aluat de tartă congelat

11a_Unt_200g_pred2

Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 170̊ Celsius. Punem într-o tavă rotundă aluatul pentru tartă și îl lăsăm la rece timp de 15 min. Apoi introducem tava la cuptor pentru 20-25 min. pentru ca aluatul să se coacă. Între timp, pregătim perele, pe care le punem pe foc un vas în care am adăugat 300 ml apă, 75 gr. zahăr și vinul. Le lăsăm să fiarbă timp de 25 min., până când fructele s-au înmuiat. Următorul pas este să feliem perele, îndepărtând mijlocul cu semințe. Batem untul Koliba împreună cu ouăle și zahărul rămas, peste care adăugăm migdalele mărunțite într-un robot de bucătărie. Așezăm acest aluat în coaja de tartă, apoi ornăm cu feliile de pere. Tarta este aproape gata, tot ce trebuie să mai facem este să o introducem la cuptor pentru încă 30 min., până când amestecul de migdale se rumenește, timp în care vom încălzi ușor gemul de caise cu care vom unge tarta la 5 min. după ce aceasta a fost scoasă din cuptor.
Simte gustul aromat al deserturilor de toamnă alături de Koliba!

Lasă un răspuns