Designerul vestimentar Rozalia Bot lansează Colecția Lunatico

Colecția Lunatico a designerului Rozalia Bot se axează pe 15 ținute. Fiecare ansamblu vestimentar prezină un dialog între texturi. Un parodox ce reunește forme și culori într-un contrast magistral. Conflictul coloristic redat arhitectural pe o siluetă venusiană în care tonuri florale brodate sunt compuse și recompuse în nuanțe nesfârșite pe o paletă neagră din mătase.

Creațiile semnate Rozalia Bot (www.rozaliabot.com) se axează pe o paletă cromatică în tonuri calde ce se reunesc într-un singur punct focal, broderia florală multicoloră.

Femeia imaginată de Rozalia Bot pentru anul 2013-2014 este o femeie pasională căreia nu îi este teama să-și afișeze feminitatea. Femeia spaniolă din zona Valenciei, un personaj ce emană esența feminității prin excelență. Misterioasă, seducătoare, puternică, stilată, dar și veselă, toate în același timp. Femeia ce domină planul terestru prin pasiunea afișată firesc, prin opulența transformată în eleganță. Conversia simplității la complexitate studiată.

Colecția Lunatico surprinde o reîntoarcere la valori și meștesuguri străvechi redate într-o formă actuală. Broderia florală realizată manual din fir de mătase fără intervenție tehnologică, iar țesăturile folosite sunt fibre naturale, în principal mătase.

Rozalia Bot propune ținute senzuale, simpliste și în același timp sofisticate. Inspirate de o viziune a frumosului capturat în detalii și de frumusețea subtilă a naturii prin broderia cu flori multicolore, creațiile semnate Rozalia Bot combină linii simple, fluide, cu structuri complexe, arhitecturale.

 Pozele de campanie au fost realizate la Sibiu, în colaborare cu Alin Gălățescu – art director, fotograf Vali Bărbulescu, model Delia Tudose.