În ultima vreme şedinţele de Kangoo Jumps au devenit din ce în ce mai căutate! Şi asta, mai ales, pentru că sunt foarte distractive şi oferă nişte rezultate pe măsură.
Pentru a afla mai multe detalii despre acest sport (care este şi preferatul meu) i-am pus câteva întrebări Dianei Ştirbu (dianastirbu.ro), instructor internaţional de Kangoo Jumps.
Interviu de Mona Croitoru.
Diana Ştirbu: Sunt instructor internaţional de Kangoo Jumps. Sunt printre primele persoane care au predat Kangoo în Bucureşti şi am insistat foarte mult pentru promovarea acestui sport.
Predau în peste 13 centre din Bucureşti şi de 4 ani m-am dedicat acestei discipline. Cel mai mare proiect al meu a fost cel cu Primaria Capitalei pe Kiseleff. În rest, fac evenimente în mod constant şi sunt personal trainer pentru multe persoane publice.
ISM: Cui i se adresează această formă de mişcare? Şi mă refer aici la vârstă și stil de viaţă.
D.S: Kangoo poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă, începând de la 10 ani. Spun asta pentru că la copii este o problemă, şi anume trebuie să aibă 30 de kg. Am ales să predau în mai multe centre tocmai pentru a face acest sport accesibil tuturor.
Predau şi în cele mai scumpe cluburi sportive din Bucureşti, dar şi în sălile de sport ale şcolilor, unde preţurile sunt mai mici, deci sunt înconjurată de persoane din toate mediile sociale. Pot să spun că am la antrenamente atât persoane care fac sport “ca trebuie” şi aşa dictează etica, însă majoritatea sunt femei dependente de sport care îşi dedică 3 ore pe săptămână sportului, din plăcere.
ISM: Ce grupe de muşchi se lucrează în timpul unei şedinţe de Kangoo Jumps?
D.S: Ghetele Kangoo sunt destul de scumpe, însă acest lucru are o explicaţie: sunt dezvoltate după un concept de reabilitare şi sunt atât de eficiente încât lucrează toate grupele musculare. Talpa ghetelor este în formă de semicerc şi, ca să stai în echilibru, trebuie sa îţi încordezi toată musculatura. Pentru ca antrenamentul să fie complet recomand şi greutăţi pentru braţe.
ISM: Care este principalul obiectiv ce se poate obţine cu ajutorul Kangoo Jumps – slăbire sau tonifiere?
D.S: Slăbire! Iar pe locul doi, slăbire şi tonifiere. Spun “slăbire” pentru că antrenamentul este cardio şi atunci ardem grăsimile rapid. Pe locul doi sunt slăbirea şi tonifierea pentru că putem face exerciţii şi la sol, cu ghetele Kangoo.
ISM: Există contraindicaţii pentru practicarea Kangoo Jumps?
D.S: Una singură – spondiloza cervicală.
ISM: Care este numărul optim de şedinţe pe săptămână pe care ar trebui să le practicăm?
D.S: De regulă trei sau patru. Dacă o persoană începe antrenamentele direct cu Kangoo începem de la două sedinţe, apoi creştem treptat de la o lună la alta.
ISM: În cât timp se văd primele rezultate?
D.S: Impactul este major. Dacă reuşeşti să treci de prima fază şi să te obişnuieşti cu miscările şi să mai ai şi puţină rezistenţă, rezultatele se văd din prima lună.
ISM: Trebuie să urmăm şi o dietă specială atunci când practicăm Kangoo Jumps?
D.S: Nu! Dar este recomandat să fim atente la alimentaţie. Înainte şi după antrenament nu trebuie să mâncaţi cu cel puţin trei ore. Recomandat ar fi să mâncaţi o salată sau un iaurt (ceva uşor).
MC: De unde putem cumpăra ghetele de Kangoo?
D.S: De la mine de pe blog – am o pagina dedicată ghetelor: http://dianastirbu.ro/ghete-kangoo-jumps
Câteva sfaturi pentru practicarea acasă a exerciţiilor Kangoo Jumps
Sunt foarte multe persoane care doresc să practice acest sport, dar pentru că sunt departe de sălile unde se fac cursurile aleg să îşi cumpere ghetele pentru a le folosi acasă. De asemenea, clientele constante ale cursurilor de kangoo îşi doresc aceste ghete pentru antrenamentul personal. Dar cum să le folosim?
Diana este întrebată de aproape fiecare persoană daca nu are si DVD-uri de vânzare pentru exemplificarea acestei discipline. Astfel, ea ne explică: “Acasă sau în parc, o persoană care n-a încercat ghetele niciodata, nu poate să facă nimic altceva decât alergare. Fiind primavară, puteţi alerga în fiecare seară.
O să observaţi că de pe o zi pe alta o să vă crească rezistenţa. În general, la clasele Kangoo se dansează, dar acasă coregrafiile sunt mult mai greu de realizat. Pasul doi – în afară de alergarea pe loc, se pot încerca săriturile pe loc. Un pas cunoscut în întreaga lume este Jumping Jack – pornim săritura cu picioarele apropiate, le depărtăm şi apoi le apropiem din nou.
Putem face asta şi fără deplasare. La sol sunt indicate toate tipurile de abdomene în afară de exerciţiile pentru abdomenul inferior. Şi la fel de bine se pot realiza şi exerciţiile pentru fesieri.”
Astfel, acasă sau la cursuri, putem utiliza ghetele de Kangoo pentru a slăbi şi a ne menţine în formă. Iar pe mine mă puteţi crede pe cuvant deoarece am slăbit 16 kg (toate detaliile le puteţi citi aici – http://frommonawithgloss.blogspot.com/2012/03/personal-project-total-body-makeover.html).
Un articol scris de Mona Croitoru
http://frommonawithgloss.blogspot.com
Credit foto: Mircea Moga