Designerul Diane von Furstenberg

 

Designerul american este recunoscut pentru aportul adus modei prin inventarea rochiei petrecute,dar si pentru activitatile ei filantropice.

Diane von Furstenberg a debutat in moda in anul 1972 ,cu o colectie de rochii din jerseu.In 1974 a inventat legendara rochie petrecuta, o piesa ce a simbolizat libertatea unei intregi generatii de femei. Succesul a fost pe masura , s-au vandut peste un milion de rochii in doar primii doi ani.

Brandul , Diane von Furstenburg este present in 70 de tari  si este unul dintre cele mai cunoscute din lume. In 2005 , a  fost premiata de Consiliul Designerilor de Moda din America ,pentru intreaga activitate,iar acum este presedintele acestui consiliu.Anul acesta,si-a lansat o linie de design interior si un parfum.

Pentru colectia primavara /vara 2013 Diane și directorul său de creație, Yvan Mispelaere, au continuat aventurile lor în combinații de culori extrem de sofisticate,si bineinteles clasica rochie petrecuta . Colectia este colorata,  inspira incredere in sine si urmeaza intocmai trendurile momentului.

Diane se implica foarte mult si in campanile filantropice.Este directoarea Fundatiei The Diller-von Furstenberg Family Fondation, care ofera sprijin diferitelor organizatii nonprofit ce se ocupa de educatie, sanatate, mediu si drepturile omului.In 2010 ,Diane a creat Premiile DVF,aceastea se inmaneaza femeilor care sunt, la randul lor ,foarte active in campanii sociale.