Din dragoste pentru Roma / To Rome With Love

Faimosul arhitect John (Alec Baldwin) îşi petrece vacanţa la Roma, acolo unde a locuit odinioară, în tinereţea sa. În preumblările prin fostul său cartier îl întâlneşte pe Jack (Jesse Eisenberg), un tânăr care îi aminteşte de el aşa cum era în tinereţe. Jack se îndrăgosteşte până peste urechi de Monica (Ellen Page), frivola prietena a lui Sally, iubita lui John, care retrăieşte, astfel, unul din cele mai dureroase episoade romantice din viaţa lui.

În acelaşi timp, Jerry (Woody Allen), un director de operă care s-a retras din activitate, pleacă la Roma împreună cu soţia sa, Phyllis (Judy Davis), pentru a face cunoştinţă cu Michelangelo (Flavio Parenti), logodnicul italian al fiicei lor Hayley (Alison Pill). Jerry e uimit să afle că tatăl lui Michelangelo, Giancarlo (celebrul tenor Fabio Armiliato), un antreprenor de pompe funebre, cântă arie de operă într-o manieră demnă de La Scala. Convins că acest talent extraordinar nu trebuie să rămână anonim, Jerry îşi pune în cap să-l promoveze pe Giancarlo, resuscitându-şi, astfel, propria carieră.

Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni) este un tip extraordinar de banal, care se trezeşte într-o dimineaţă că este cel mai faimos om din Italia şi are de răspuns la o grămadă de întrebări ciudate. Imediat, paparazzi încep să-l urmărească la fiecare pas şi să-i răstălmăcească fiecare motivaţie. Pe măsură ce Leopoldo începe să se obişnuiască cu situaţia, îşi dă seama şi care e costul celebrităţii.

 

În acest timp, Antonio (Alessandro Tiberi) a ajuns dintr-o provincie, la Roma, sperând să facă o bună impresie rudelor sale când le-o va prezenta pe fermecătoarea sa soţie, Milly (Alessandra Mastronardi), astfel încât să primească slujba bine plasată la care visa. Din cauza  unor neînţelegeri comice, dar şi a sorţii, cei doi se trezesc separaţi pentru tot restul zilei. Antonio ajunge, astfel, să o dea drept soţia sa pe o străină (Penelope Cruz), în timp ce Milly e sedusă de farmecele legendarului star de cinema Luca Salta (Antonio Albanese).

Roma e un oraş care freamătă de dragoste şi comedie, iar filmul lui Woody Allen este populat de oameni care trăiesc aventuri ce le vor schimba vieţile pentru totdeauna.

Din dragoste pentru Roma / To Rome With Love, din 31 august la Hollywood Multiplex
.