Doar o româncă din 4.000 apelează la chirurgul estetician !

Situaţia soci- economică actuală din România, le face pe multe femei să fie reticente atunci cand vine vorba de imbunatatiri estetice aduse corpului lor, iar dorinţa de a-şi remodela si reintineri trupul, dorinta fireasca de altfel, pe care o are orice femeie la orice varsta,  se transforma in frustrare.

 

Potrivit unui studiu recent, doar o singură româncă din 4.000 a ajuns anul trecut în clinicile de chirurgie estetică pentru a-şi modifica aspectul bustului.

Din datele furnizate de companiile importatoare de proteze mamare, reiese că in 2012 3.000 de femei din România au apelat la bisturiu pentru implanturi mamare. Acest lucru înseamnă că doar aproximativ 1din 4.000 de românce au avut determinarea, resursele necesare, informative  dar şi materiale, de a face această intervenţie.

Cele 3.000 de perechi de proteze distribuite către chirurgii esteticieni din ţară şi din Bucureşti au fost folosite atât pentru augmentarea bustului cât şi pentru procedura de lifting mamar cu implant

Prin comparaţie, diferenţa dintre situaţia de la noi şi ceea ce se întâmplă în Occident este uriaşă. The American Society of Plastic Surgeons din Statele Unite ale Americii a concluzionat, în urma unui studiu similar, că în 2011 peste 307.000 de femei din America au ajuns în cabinetele de chirurgie estetică pentru a-şi mări sânii cu implant de silicon. Iar acest lucru înseamnă că nu mai puţin de o americancă din 500 a putut face aceeaşi operaţie de înfrumuseţare.

Evidentă este şi discrepanţa dintre numărul de aproximativ 200 de chirurgi plasticieni care profesează în România şi circa 7.000 de specialişti din SUA, ceea ce înseamnă că business-ul in domeniul chirurgiei plastice de la noi e departe de a fi atins maturitatea.

Psihologii susţin că aceste îmbunătăţiri de look sunt esenţiale în viaţa oricărei femei. Implicaţiile unei astfel de intervenţii sunt mult mai ample- se îmbunătăţeşte nu doar imaginea ci şi încrederea în sine ba chiar şi relaţiile cu ceilalţi. Dispar complexele iar cand e vorba de tineri in formare, acest lucru este esential pentru echilibrul lor viitor.

Studiul despre piaţa românească a augmentării bustului cu proteze mamare a fost făcut la cererea Clinicii CareZone din Bucuresti.

FotoȘ perfecte.ro