Exfoliere pentru o piele catifelată şi strălucitoare

Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte, pielea rămânând mătăsoasă şi strălucitoare. Indiferent dacă e sezonul costumelor de baie sau doar vrei să ai o piele fină şi curată, exfolierea din cap până în picioare te va face să străluceşti.

Multe femei îşi exfoliază tenul, însă uita de celelalte părţi ale corpului. Cum vremea se încălzeşte şi trebuie să arăţi bine în costum de baie, exfolierea e necesară pentru tot corpul. Exfolierea e importantă şi înainte de aplicarea produselor autobronzante sau pentru întinerirea pielii obosite după perioada de iarnă.

Ce îţi trebuie pentru exfoliere

-loţiune exfolianta
-lufa, perie de corpsau mănuşi abrazive
-piatra ponce
-loţiune de corp

Cum efectuezi exfolierea

Înainte de a intra la duş masează-ţi pielea uscată cu lufa, peria de corp sau mănuşa abrazivă. Acest lucru te va ajuta să îndepărtezi pielea moartă şi să te pregăteşti pentru procesul de exfoliere. Începe de la tălpi şi continuă cu tot corpul.

Intră la duş şi umezeşte-ţi pielea din cap până în picioare. Exfolierea nu se recomandă atunci când ai arsuri de la soare sau orice rană deschisă.

Foloseşte o piatră ponce pentru picioare pentru a elimina zonele aspre şi bătăturile.

Dacă picioarele tale sunt extreme de aspre, cu jumătate de oră înainte de dus, scufundă-le într-un lighean în care ai pus apă călduţă şi o cană cu lapte.

Aplica loţiunea exfolianta pe lufa sau mănuşa abrazivă. Începe exfolierea corpului cu mişcări circulare pornind din partea de jos a picioarelor şi continuând apoi cu tot corpul. Atunci când ajungi în zona bikinilor, nu freca prea tare deoarece pielea este foarte sensibilă în această zonă.

Foloseşte o perie de corp pentru exfolierea spatelui şi a altor zone greu accesibile.
Exfoliază delicat tenul, în special în zona ochilor şi a gurii. Foloseşte un produs de exfoliere special pentru fata, acesta fiind mai delicat decât produsele destinate exfolierii corpului.

Nu uita de mâini! Îţi doreşti ca şi mâinile să fie fine şi catifelate!
Clăteşte corpul cu apă călduţă, urmată apoi de apă cât mai rece, în funcţie de cât de rece poţi suporta. Dacă doreşti poţi folosi şi un gel de duş.

După ce ai ieşit de la duş, aplica o cremă puternic hidratantă pe tot corpul. Loţiunile de corp şi cremele hidratante pentru față, care conţin alfahidroxiacizi sau betahidroxiacizi sunt ideale pentru că aceşti acizi continuă procesul de îndepărtare al celulelor moarte.

Foloseşte o loţiune hidratantă de corp, în fiecare zi. Exfolierea usucă pielea, deci are nevoie de hidratare continuă.

Produse pentru exfoliere

Alege produse exfoliante care conţin sare de mare, zahăr, migdale sau nuci măcinate, seminţe sau alte componente granuloase.

De obicei, exfolierea efectuată o dată sau de două ori pe săptămână este suficientă pentru o piele mătăsoasă.

Totuşi, femeile cu pielea grasă ar trebui să aplice procesul de exfoliere mai des decât cele cu pielea uscată. Dacă pielea devine excesiv de uscată sau iritată după exfoliere, nu frecă foarte tare. Redu numărul de exfolieri şi exclude posibilitatea de a fi alergică la produsele folosite.

Iulia Ioniță

Sursa foto:

blog.dubunne.com