“F-line” by Liviu Mihai – un vernisaj de pictură dominat de farmec, eleganță și feminitate

Miercuri, 12 septembrie, 2012, de la orele 19:00, artistul plastic Liviu Mihai a încununat aproape 10 ani de experimente cu șevaletul, adăugând în palmares o nouă expoziție individuală de pictură, denumită sugestiv „F-line”. Grafician de profesie, Liviu Mihai, a readus în prim-plan figura feminină, care de-a lungul timpului a fost descrisă în multe feluri, dar niciodată mai pitoresc ca în arta plastică. Exercițiul imaginației a prins contur cu sprijinul celor mai expresive reprezentante ale feminității contemporane: Anca Rusu,Valentina Pelinel, Raluca Lăzăruț, Roxana Iliescu, Alexandra Bădoi, Alina Sorescu, Octavia Geamănu, Cristina Dochianu, Antonia Iacobescu, Ilinca Vandici, Mirela Boureanu Vaida, Andra Andreescu, Florentina Opriș, etc, care au trecut rând pe rând pragul atelierului de pictură al lui Liviu Mihai și și-au asumat trup și suflet rolul de muze.

 

Pornind de la dreptul și chiar datoria femeii să pară magică, să uimească și să încânte, Liviu Mihai  și-a exprimat o dată în plus viziunea în ceea ce privește frumusețea, eleganța și expresivitatea feminină, încurajând-o să fie ceea ce este: încrezătoare, duioasă, fermecătoare, splendidă prin ea însăși.

Liviu Mihai a muncit aproape 4 luni la cele aproximativ 20 de tablouri din cadrul expoziției, bineînțeles, alături de femeile care și-au lăsat frumusețea captivă în mâinile lui și s-au implicat în proiect, iar eforturile sale au fost apreciate de vizitatorii prezenți la vernisaj: prieteni, familie, reprezentanti ai mass-media, persoane publice, iubitori de arta sau pur și simplu pasionați de frumos.

 

Expoziția a fost deschisă de Marius Tiță, renumitul critic de artă, care a vorbit despre Liviu Mihai și despre activitatea acestuia, fără a omite descrierea stilului de pictură care predomină în lucrările pictorului, caracterizându-l ca „un stăpân al artei, un meșter al exprimării artistice, un tânăr pictor de excepție.”

„O nouă expoziție, un nou spațiu de expunere, un alt joc de perspective și dialoguri cromatice și un numitor comun: liniile feminine. Dacă în trecut pictorii beneficiau de prezența reală a muzelor, adevărate izvoare de inspirație, ei bine, și în prezent  acest lucru este posibil. Să lucrezi direct după model e mai plăcut și mai satisfăcător decât să apelezi numai la imaginație”, a mărturisit Liviu.

Liviu Mihai este născut la 9 aprilie 1980, în Slatina, a urmat cursurile liceului de arte „Marin Sorescu” din Craiova, este absolvent al Universității de Arte Nicolae Grigorescu din București, promoția 2004, secția grafică, la clasa profesorului Mircea Dumitrescu, iar în prezent face artă digitală (games art), pictură de șevalet și grafică de șevalet.

De asemenea, Liviu Mihai are la activ peste 10 expoziții de pictură, personale și de grup, în țară și în străinătate, cateva dintre acestea fiind:

2004 – expoziție de grup “Simbioza”- Caminul Artei

2005 – expoziție de grup “Amprente”- foaierul Universității de Arhitectură

2007 – expoziție de grup ”Digital Sign”, Den Helder, Olanda

2008 – expoziție de grup –Căminul Artei, București

2009 – expoziție de grup “Orașul”-Sala Dalles, București

2011 – expoziție de grup “Colors”- cafeneaua Mon Amour, București

2011 – expoziția individuală „African Sprit” – Cafeneaua Carada, București

2012 – expoziție individuală „F-line” – U Art Gallery, București

Cea mai recentă dintre expoziții, „F-line” este o lume în care pânza se transformă în impresie cromatică și delectare a sufletului. „ F-line” este și o invitație la un art-story populat de muze, culori și forme. F-line este o invitație la zâmbet. Feminitatea e pe cale de dispariție? Haideți să o regăsim!

 Aveți ocazia să descoperiți universul artistic al lui Liviu Mihai și să admirați lucrările expuse în spațiul generos al U Art Gallery (Blvd Iancu de Hunedoara, Nr.8, sect 1, clădirea Uzinexport, de luni până duminică, între orele 10:00-19:00), expoziția rămânând deschisă publicului larg până pe 14 octombrie 2012.