Factorul din umbra care ne ataca parul

thumbs_6276-copper_main_newbeauty.jpg.660x0_q80_crop-scale_upscale

Cu siguranta orice femeie a avut zile in care a ales sa isi prinda parul in coada sau in coc, pentru ca altfel nu se aseza sub nici o forma. Cum ar spune americanii, am avut toate o „bad hair day”, o zi in care parul refuza sa ne asculte si sta in orice fel, numai cum ne-am dori noi, nu.

De cele mai multe ori dam vina fie pe caldura, fie pe umiditate, incercand sa explicam aspectul neingrijit al parului nostru, dar sunt oare acestea singurele cauze ale problemei pe care o avem? V-ati gandit vreodata ca este posibil ca nu vremea sa fie de vina, ci sa existe un factor negativ prezent zilnic in viata noastra, dar pe care noi nu il vedem?

Specialistii New Beauty citeaza un studiu recent, conform caruia cauza parului lipsit de vitalitate si stralucire poate fi chiar cuprul care se depune pe interiorul tevilor de apa. In mod normal, exista mici cantitati de metal in compozitia apei, dar acestea nu ne afecteaza parul. Insa cantitatile mari de cupru, care se intalnesc pe interiorul tevilor ruginite sau in rezervoarele de apa calda, sunt absorbite ca un burete de firul de par. Astfel, orice problema ati avea cu parul se agraveaza, iar acesta capata o culoare terna, se usuca si varfurile se despica.

Cuprul, in cantitati prea mari, scade considerabil rezistenta parului la obiceiurile uzuale ca spalatul, pieptanatul, uscatul etc. si inlesneste ruperea firului, parul devenind lipsit de stralucire si dificil de asezat.

Ce putem face in privinta asta? Specialistii recomanda utilizarea compusilor anti-chelare pentru combaterea efectelor negative ale cuprului, acestea fiind chimicale care se intalnesc in compozitia detergentilor si neutralizeaza actiunea cuprului.

Asteptam, asadar, introducerea acestui ingredient minune in compozitia sampoanelor, balsamurilor si mastilor de ingrijire capilara, pentru ca zilele in care parul nu are nicio forma sa ramana doar o amintire neplacuta!

(Articol preluat de pe http://danasota.com/)