Feeric Fashion Days 2015. Ziua 2

După două zile de prezentări de modă absolut minunate, în superba cetatea Alba Carolina, Feeric Fashion Days se mută la Sibiu, pentru alte cinci zile ale celui mai important festival de modă din Europa de Est.

Ultima zi de festival în Alba Iulia a debutat în decorul antic al Grădinii Romane unde Gianni Tolentino a prezentat o colecție inspirată din perioada renascentistă, pusă în scenă de directorul de creație Pablo Patane. „Ne-am simțit foarte bine aici și plecăm în Italia cu impresii excelente de la Feeric Fashion Days. Totul este foarte feeric aici în Alba Iulia. Vrem să mulțumim echipei de organizare a festivalului și partenerului nostru, FTL Moda, pentru invitația de a participa la acest minunat festival”, spun cei doi reprezentanți ai brandului Gianni Tolentino.

Dana Săvuică a deschis, după ora 21, cea de-a doua seară de gală a festivalului din Alba Iulia, pe podiumul montat la Poarta 3 a Cetății. Cele patru prezentări de modă ale serii au smuls ropote de aplauze de la cele câteva sute de spectatori veniți să vadă pentru a doua oară în Alba Iulia Feeric Fashion Days. Prima prezentare a serii a aparținut unei „localnice”, Andreea Oanță, creatoarea din spatele brandului de genți Caresta. „M-am simțit foarte emoționată, emoțiile au fost duble pentru că mă cunoaște foarte lume aici și mulți nu știu ce fac eu și au descoperit în seara asta. Alba Iulia este un oraș istoric iar dacă se creează o tradiție prin Feeric Fashion Days va fi un lucru benefic atât pentru oraș cât și pentru festival”, spune Andreea Oanță. Anda și Ane Feher au continuat seara cu prezentarea  celei mai noi colecții Concepto. „Este prima dată pe podiumul Feeric Fashion Days pentru noi. Atmosfera a fost excelentă iar organizarea a fost perfectă. Festivalul crește de la an la an și ne bucurăm că facem parte din această seară minunată”, spun cele două creatoare. Din partea Haute Future Fashion Academy Milano, Andrea Zanatelli a prezentat apoi probabil cea mai aplaudată colecție prezentată în festivalul de la Alba Iulia, o colecție atipică ce a folosit nenumărate materiale neconvenționale. Seara s-a încheiat cu prezentarea Paolei Balzano, creatoare de modă londoneză. „Eu sunt pe jumătate italiancă pe jumătate taiwaneză. Deci am putea spune despre mine că Estul se întâlnește cu Vestul, ceea ce se regăsește în toate creațiile mele. Sunt foarte fericită să fiu aici, apreciez oportunitatea de a-mi prezenta creațiile în România”, spunea Paola la finalul prezentării.

Cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Days, continuă de mâine la Sibiu. Prima prezentare de marți va avea loc la ora 13, la Redal Expo – Feeric Venue, prezentarea Atipic Beauty. 12 modele, persoane cu dizabilități aflate în scaune cu rotile, vor fi însoțite pe pasarelă de personalități din lumea modei și fashion-bloggeri într-o prezentare unică.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi în colaborare cu Primăria municipiului Alba Iulia.

www.feeric.ro

www.Facebook.com/feericfashion