Florin Dobre – Shoes exhibition, 29 septembrie

Marti, 29 septembrie, artistul si designerul Florin Dobre, isi va prezenta noua colectie de pantofi incepand cu ora 19:00, Calea Mosilor nr. 62-68 (in incinta Anexa MNAC)

12041859_10153154471512338_1229689322_n

In 2010, prima colectie de pantofi lansata de designer a fost adresata tinerilor cu un stil non-conformist si rebel. La o intoarcere de 180 de grade si 5 ani mai tarziu, Florin Dobre lanseaza noua colectie intr-un veritabil stil classic.

Inspirandu-se din liniile clasicilor pantofari, aceasta colectie de pantofi se adreseaza numeroaselor tinute de ocazie pornind de la smoking tuxedo (black tie) pana la cele mai elegante si sofisticate tinute de cocktail. Desigur, acest stil a fost adaptat la caracterul creativ si jucaus al designerului. Asadar, designerul vine cu un plus de valoare prin imbinarea acestor modele clasice cu materiale deosebite, inedite si surprinzatoare.

Iar cum eleganta si durabilitatea pantofului consta in materialele folosite, designerul va folosi doar cele mai de calitate materiale cum ar fi piele naturala, piele de caprioara, piele de ponei, velur sau catifea.

Croiala pantofului pleaca de la cea mai simpla taietura formata dintr-o singura bucata pentru a fi purtati in cel mai lejer mod posibil, in forma lor clasica de zeci de ani si probabil pentru urmatorii zeci de ani. Talpa pantofului va avea cu toc mic, iar partea superioara va fi decorata in tonuri care surprind ochiul privitorului prin nemarginita imaginatie a designerului. Totodata, aceste modele vor fi decorate predominant cu imprimeuri delicate in stil brogue.

Acest model de pantofi are istorie lunga, dar in ziua de azi s-au transformat in sinonim pentru stil, clasa si business, ajungand sa fie purtati de majoritatea oamenilor de afaceri si sa fie considerati in general o alegere clasica cand vine vorba de pantofi.

Culorile vor fi variate, pornind de la bordo,lila,spre clasicul si inevitabilul negru. Aceste modele pot fi usor combinate cu costume clasice, black suit, si nu numai, astfel creand constraste interesante.Asadar, acesti pantofi se deosebesc clar de cei obisnuiti prin felul in care sunt lucrati, prin cusaturi si, in mod special, prin materialele folosite si design-ul lor inedit.

Cu siguranta surprizele imaginatiei desavarsite ale lui Florin Dobre nu vor putea fi trecute cu vederea de impatimitii pasionati de pantofi.

De altfel, designerul pune pariu ca va fi imposibil de privit aceasta colectie fara a achizitiona macar o pereche.

Dj Cosminuit
Cartoonist: Vladimir Alexandru

Dress Code: dandy exhibition

Parteneri: Jägermeister / Silva / Ingenies Communications
Foarfeca si Briciul /

Parteneri media: LUXURY / Stil Masculin / Vulpescu.eu / BigCityLife / BucharestStyle / Creative Class / TheStoryalist / Denis Radu / DivaHair / Gabriela Simion / ExpressTheStyle by Ingrid Ispas / Instaglam / InStilulMeu.ro / Iqool / JurnalLifeStyle / LeBoutique / Lookool / AMAIA / PIA / ReadMyMind / RomaniaFashion / Romanticu / Shopaholica / VIP / The Essence Of Style /

Pentru informatii suplimetare puteti contacta: team@florindobre.com
(+40) 735 896 633 – Sava Ionut Daniel
www.florindobre.ro