Frantz Adrian Diaconescu – povestea unui vis împlinit

„Niciodată să nu ai încredere în ce-ţi spun ceilalţi să faci. Încearcă să ai încredere în drumul pe care simţi tu că vrei să-l urmezi. Apoi greşeşte…greşeşte, greşeşte, fă-o până reuşeşti să pui glonţul pe ţeavă, după care trage cu sete şi repetă acelaşi proces din nou , până câştigi bătălia.” Aşa începe un fragment din cartea lui Frantz Adrian Diaconescu – Mugetările lui Frantz – Curioș din naştere(jurnal urban). Cele câteva rânduri exprimă exact ceea ce personajul Frantz reprezintă: un om complex, care şi-a căutat întotdeauna drumul în viaţă, a făcut ceea ce a simţit şi continuă să facă, inspirându-ne şi pe noi, cei din jurul lui, să ne urmăm intuiţia. Poate cel mai important lucru este faptul că nu a luat viată în serios, ci a privit-o prin prisma unei „nebunii” caracteristice, cu umor şi relaxare, transformând cartea într-un pansament pentru orice minte agitată. Vei recunoaşte părţi din tine în fiecare pagină şi aşa, îţi vei mai descreţi fruntea puţin.

frantz

Foto: Andrei Plesnila

I: Mugetările lui Frantz – Curios din naștere reprezintă munca ta de mai bine de trei ani, un vis împlinit, prin care vrei să ne arăţi, într-un mod plin de umor, multe dintre conflictele noastre interioare sau lupta cu noi înşine, prin intermediul celor din jur. Ce te-a inspirat să scrii această carte?

F: Viaţa şi tot ce ţine de ea, am vrut să împărtăşesc oamenilor un lifestyle pozitiv, unul în care fiecare zi este o aventură plină de surprize. Bune sau rele, se numesc tot experienţe prin care învăţăm să fim mai buni. Cu toţii trăim aceleaşi lucruri în general, doar că unghiul din care le privim diferă. Eu am vrut să-mi exprim viziunea proprie asupra felului în care am putea trăi, punând accent pe jumătatea umplută a paharului. Suntem proprii creatori şi felul în care ne comportăm în exterior reflectă felul în care ne comportăm cu noi înşine. Trebuie să apreciem oamenii din jurul nostru şi să-i luăm aşa cum sunt, în ei ne oglindim şi descoperim mai bine cine suntem. Eu sunt pro-oameni şi din prea plinul meu trebuia să scot o asemenea carte…

 

I: O altă aventură de-a ta în lumea scrisului este colaborarea cu revista Playboy. Ce înseamnă această colaborare pentru tine şi cum reuşeşti să îţi laşi amprenta specifică asupra materialelor pe care le realizezi?

F: Colaborarea cu revista Playboy este un vis devenit realitate pentru mine, este grozav să scrii pentru un Top 10 brand internaţional, mai ales că au o echipa frumoasă de oameni profesionişti. Amprenta articolelor pe care le scriu vine din personalitatea pe care am încercat să o dezvolt tot mai mult săpând în conştiinţă după esenţă mea spirituală. Îmi place să fiu original, veridic, mă simt bine fiind aşa cum simt să fiu. Chiar iubesc libertatea de a fi şi de a crea continuu.

 

I:Ştim că printre cele mai mari pasiuni ale tale se numără muzică, eşti dj şi producător, iar multe petreceri au pe afiş numele tău. Spune-ne cum a pornit aventura ta în lumea muzicală.

F: De mic scriam pe toate caietele „Dj Adi”, era straniu de ce mă simţeam atras de asta. Apoi am crescut şi m-am apucat de modeling pentru a strânge bani să-mi cumpăr aparaturi. După ce am reuşit am învăţat să mixez, am început să înregistrez seturi şi să le trimit peste tot. Apoi au venit petrecerile şi dorinţa de a produce muzică. Mi-am dezvoltat propriul stil de a mixa, dar cel mai mare atu al unui dj, cea mai puternică armă este capacitatea de a empatiza cu publicul şi de a-l simţi. Când mixez mă simt conectat la oamenii prezenţi cu un soi de cordon energetic, de fiecare cu câte unul, şi îi port cu mine într-o călătorie dictată de un set plin de viaţă şi pozitivitate, o călătorie în care devenim cu toţii o familie în căutarea regăsirii de sine pe o treaptă evolutivă mai înaltă. Vă invit la petrecerile mele să testaţi o nouă experienţă.

 

I: Cochetezi şi cu lumea modelingului, te-am putut vedea în numeroase pictoriale, reclame sau prezentări de modă. Ce te-a atras către această lume şi mai ales, care este reţeta secretă pentru a avea succes într-un domeniu unde, ştim cu toţii, concurenţa este atât de mare?

F: E distractiv şi te simţi liber. Să prezinţi modă, să apari în pictoriale, să filmezi reclame, toate astea sunt experienţe frumoase în care jonglezi cu imaginea ta, ajutându-te să te cunoşti mai bine şi devenind mai încrezător în sine. Bineînţeles, există capcana de a te lua prea în serios şi de a te pierde într-un soi de superficialitate, dar dacă eşti isteţ te relaxezi şi te detaşezi de această autolimitare la condiţia de „tablou”. Pentru mine a fost un mediu nou care m-a atras şi din care mi-a plăcut să iau ce e mai bun de la fiecare. Mi-a plăcut şi faptul că poţi face bani într-un mod plăcut şi că ai libertatea de a alege, că am avut sansă de a cunoaşte oameni „din lumea bună” şi de a înţelege astfel mai bine oamenii din cât mai multe trepte sociale, cu plusurile şi minusurile lor. Reţeta secretă în orice domeniu este să faci ce-ţi place; când simţi că trebuie să faci un lucru o să fie, cumva, bine, pentru că te aliniezi la un plan al Universului care te conduce mereu pe cea mai bună cale pe care o poţi alege. Chiar dacă iniţial nu are niciun sens, dacă îţi păstrezi credinţa şi curiozitatea, o să fie bine. Întotdeauna iese bine când ne urmăm „vocea interioară”.

 

I: Ne-am întâlnit cu tine pe U Tv, unde ne-ai adus zâmbetul pe buze în postura de prezentator al emisiunii „Curios din naştere”. Ţi-a fost greu să te „arăţi” lumii prin intermediul „mugetărilor” tale?

F: N-a fost deloc uşor să reuşesc să lansez emisiunea, au fost multe cărămizi puse care au format, la un moment dat, această casă a show-ului „Curios din naştere”. Au fost multe provocări din partea vieţii pentru a vedea dacă îmi doresc cu adevărat, dar într-un final a fost bine şi nu pot spune că mă plâng. Problemele sunt doar şanse deghizate, tot ce trebuie să facem e să ne folosim mintea pentru a găsi soluţiile cele mai potrivite – într-un mod sănătos. Fiindcă cred foarte mult în vocea mea interioară, în ceea ce simt, pentru mine „it’s not over until I win” (Les Brown). Puterea mi-este alimentată de Univers cu energie nelimitată, deoarece ţelul meu final este să inspir oamenii întotdeauna către a-şi regăsi puterea interioară, bunele valori mai puţin promovate în societate în aceste zile.

Dacă mi-a fost greu să mă „arăt” oamenilor prin ceea ce scriu? Deloc, îmi asum tot ce scriu şi nu-mi pasă atât de mult de părerea nimănui. Una din calităţile pe care o apreciez la cei din jur e veridicitatea.

 

I: De curând ţi-ai luat atestatul de instructor de step şi aerobic la şcoala „Move on”. Trăim într-o lume agitată, unde avem din ce în ce mai puţin timp pe care să îl alocăm mişcării şi exerciţiului. Cât de important este sportul şi cum crezi că am putea să ne facem mai mult timp pentru aceste activităţi?

F: Sportul e un lifestyle. Dacă nu fac sport simt că moare o parte din mine, că mă plafonez – iar asta nu e deloc confortabil. Prin sport energia mea interioară – sufletul – are la dispoziţie un corp şi o minte sănătoasă, pentru a se manifestă aşa cum doreşte pe toate planurile. Sportul este un „must” pentru orice om, o prioritate, atât timp cât vrea să trăiască frumos. Timp avem pentru orice, dar mai întâi trebuie să înţelegem de ce trebuie să devină o prioritate. Sportul te menţine mereu tînăr şi sănătos, cu o gândire armonioasă. În viaţă nu există „n-am timp”, asta e o scuză a minţii, există „nu e prioritar pentru mine”. Unui obicei îi ia de obicei cam 60 de zile să se instaleze. Dacă sunteţi o persoană sedentară, orice vârstă aţi avea, încercaţi să va faceţi un program de sport de care să va ţineţi, apoi comparaţi-vă stările cu felul în care obişnuiaţi să trăiţi. Veţi râde de „vechea gândire” şi veţi primi acces la noi puteri de la viaţă. Chiar e grozav, ar trebui să încercaţi.

 

I: Ce reprezintă proiectul „Curios din naştere” pentru tine? În ce direcţie vrei să duci aceste pasiuni adunate sub aceeaşi umbrela? Care sunt planurile tale de viitor?

F: Proiectul „Curios din naştere” este un concept manifestat pe mai multe planuri: dj şi producţie muzicală, blog, carte, modeling, prezentări evenimente sau speaker, jurnalism şi emisiune TV. Mă interesează mereu să iau contact cu oamenii şi să le împărtăşesc din plăcerea de a trăi şi de a face ce simţi că vrei să faci în viaţă, de a trăi liber şi de a crea. Îmi place să mă distrez alături de oameni, îmi place să mă simt mereu parte dintr-o familie în care să fim cu toţii uniţi. Aşa e şi familia mea de acasă, de acest sentiment frumos vreau să se bucure şi ceilalţi „fraţi-pământeni”. În anul 2015 toate aceste „degete” se vor uni într-un „pumn” puternic, iar direcţia în care îl voi îndrepta o voi păstra drept surpriză pentru voi.

 

I: Care este cheia spre echilbru în majoritatea aspectelor din viaţă noastră? Ce sfat ai pentru cititoarele InStilulMeu?

F: Pentru a avea cu adevărat echilibru trebuie mai întâi să ne punem întrebări pentru a descoperi cine suntem cu adevărat, dincolo de aceste măşti pe care suntem atât de obişnuiţi să le purtăm printr-un mimetism social. Constientizandu-ne esenţa divină, faptul că suntem suflete întrupate şi nu invers, că avem un corp şi o minte pentru a ne folosi de ele, automat vom înţelege că fiecare dintre ele au nevoie de „hrană” întru evoluţie. Atât timp cât nu încetăm să ne punem întrebări şi să fim curioşi, totul va fi bine şi viaţa devine tot mai frumoasă dar şi cu provocări pe măsura puterii dobândite. 

Sfatul meu este, chiar dacă nu înţelegem sau tindem să avem impresia că le ştim pe toate, să ne punem întrebări asupra a ceea ce credem că ştim, să rămânem deschişi şi să ne urmăm sufletul, orice ar fi, pentru că nu dă greş niciodată. Universul are logica lui, trebuie să aibă fiecare credinţă. Privind retrospectiv, n-a existat nicio rugăciune neascultată.

Interviu realizat de Ingrid Ispas.