Cu totii ne dorim sa realizam retete simple, deliciose si mai ales sanatoase.
Humus-ul este printre preferatele mele si am sa va prezint reteta mea.
Ingrediente:
1 cutie de boabe de naut (este de preferat sa realizati reteta cu naut proaspat, lasati nautul intr-un bol cu apa peste noapte si dupa fierfeti ~2 ore cu sare)
3 lingurite iaurt
1 catel de usturoi
3 linguriete tahini (pasta de susan)
1/2 lingurita chimen
2 linguri ulei de masline
2 linguri de apa rece
2 linguri de zeama de lamie
4 frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus sunt plasate in robotul de bucatarie cu lame si continutul este amestecat pana la omogenizare. Se adauga sare si piper dupa gust.
Preparatul se serveste cu ulei de masline si lipii calde. Este ideal ca aperitiv sau gustare intre mese.
Detalii despre retete gasiti pe blogul Gabrielei: http://gabrielasimion.wordpress.com/ sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/gabrielasimionmasterchef