GALATECA & DALLESGO prezintă: POVESTEA RESCRISĂ A IEI!

galateca

Universul DallesGO, cea mai creativă și interactivă platformă de cursuri after-work din București și Galeria GALATECA vă invită joi, 1 august, orele 20:00, la un eveniment dedicat iei tradiționale românești și reinterpretării contemporane a acesteia, cu participarea stilistului și profesorului diviziei de stilism și tendințe DallesGO, Ovidiu Buta.

Evenimentul este un produs al parteneriatului dintre GALATECA și DallesGO și face parte din proiectele artistice derulate în cadrul expoziției „Măiastra – Povestea nespusă a iei” ce aduce în atenția publicului pasionat de tradițiile românești ia, ca simbol identitar și obiect de artă. Organizată în perioada 20 iunie – 25 august, expoziția prezintă istoria iei prin fascinante povești, legende și tradiții.

Avem plăcerea să vă invităm la un show de modă în începutul căruia povestea nespusă a iei va fi dezvăluită cu mult farmec de directorul artistic al GALATECA, Iulia Gorneanu, iar echipa de stiliști DallesGO, coordonată de Ovidiu Buta, va rescrie parcursul iei ca obiect vestimentar autentic românesc cu puternic statut transformator în fashion și ne va arăta cum putem integra cu rafinament cămașa populară în ținutele contemporane.

Susținut de diviziile de Stilism, Make-Up și Hairstyling ale platformei de cursuri after-work Universul DallesGO,  evenimentul va avea ca highlight fashion show-ul Ia Ready-to-wear. Realizat de stiliștii DallesGO, cu ii vintage, moderne și cu participarea unora dintre cei mai importanți designeri români – show-ul de modă va dezvălui abordări actuale ale portului tradițional românesc, păstrându-i autenticitatea.

Iulia Gorneanu este director artistic al galeriei GALATECA și colaborator al Jurnalului Național, unde publică o rubrică de Calendar Popular și este o cunoscătoare a tradițiilor și obiceiurilor românești.

Ovidiu Buta este director de modă al revistei GQ și autorul și co-autorul a două cărți de specialitate apărute la Editura Polirom, Victima modei, 2006, și Bărbatul și moda, 2009, cea din urmă scrisă alături de Adina Nanu. Ovidiu este redactor-șef la fashionandbeauty.ro, jurnalist de modă la Antena 2 și gazda emisiunii Poliția Modei. De-a lungul timpului, a semnat articole în revistele ELLE, Cosmopolitan, All Hollow, a colaborat cu Prima TV și MTV, a lucrat în peste 15 țări cu cele mai importante nume din lumea modei, dar și pentru London Fashion Week, Berlin Fashion Week și Romanian Fashion Week.

Proiectul Universul DallesGO este un loc al oamenilor pasionați de dezvoltare personală și profesională, o comunitate susținută de dorința de a învăța și de a experimenta, ce atrage implicarea celor interesați de tot ceea ce înseamnă artă, creativitate și profesionalism în adevăratul sens al cuvantului. Cursurile sunt destinate persoanelor conectate la tot ce este nou, care vor să-și transforme pasiunile în hobby-uri sau profesie și pregătesc cursanți în domeniile PR, Stilism și Tendințe, Make-Up, Hair Styling, Comunicare Online, Fotografie și Design Interior.

GALATECA este o galerie de artă aplicată și un proiect în evoluție, a cărui rădăcină s-a ancorat în tradiția spațiului gazdă: Biblioteca Centrală Universitară CAROL I. GALATECA alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare care își propun să dezvolte expoziții de artă aplicata, artă multimedia, alături de un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton și de experiențe culturale pop-up, în care se consumă arta în companie selectă.

Povestea rescrisă a iei este un eveniment marca GALATECA și Universul DallesGO, susținut de AFI Palace Cotroceni și de revista ALL HOLLOW, revistă independentă de modă și fotografie din România, disponibilă și în magazinul NEOGALATECA.

Vă așteptăm joi, 1 august, la ora 20.00, la GALATECA (str. C.A. Rosetti, nr. 2-4).

Parteneri media: Afi Palace Cotroceni, ALL HOLLOW, Radio Guerrilla, INGLOT

Facebook event: https://www.facebook.com/events/175298019316643/