Girafa va fi reinstalată joi în faţa Muzeului Antipa

Girafa, care a devenit un simbol al Muzeului Antipa din Bucureşti şi a fost distrusă în urmă cu o săptămână, va fi restaurată şi reinstalată joi în faţa instituţiei muzeale.

Valul de simpatie generat în toate mediile de dispariţia girafei demonstrează încă o dată valoarea simbolică deosebită şi afecţiunea vizitatorilor de toate vârstele. Girafa însemna nu doar un semnal al modernizării Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ci şi un prieten de joacă al copiilor şi un partener nelipsit din fotografiile vizitatorilor – o prezenţă obişnuită în peisajul de „la Şosea”.

Din dorinţa de a reda iubitorilor muzeului acest simbol, Artex Services International, compania care s-a ocupat de reamenajarea expoziţiei permanente din cadrul Muzeului National de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a decis să suporte toate cheltuilelile legate de restaurarea şi reinstalarea exponatului în faţa muzeului. Aşadar, girafa va fi supusă unui program intensiv de refacere la capătul căruia va reveni, joi, în faţa Muzeului „Grigore Antipa”.

Girafa din faţa Muzeului „Grigore Antipa” din Capitală, o statuie care a devenit, recent, un simbol al acestei instituţii, a fost distrusă în urmă cu o săptămână.

Sursa: mediafax.ro