Girls- serialul pe care trebuie să îl vezi

Câștigător a două premii Globul de Aur, pentru cea mai bună actriță într-un rol de comedie, Lena Dunham, și pentru cel mai bune serial de comedie, serialul Girls este unul dintre cele mai apreciate seriale ale momentului. Deși, la început s-a spus că seamănă cu celebrul serial Sex and the City, Girls nu are nimic din lumea glamour a celebrului serial, poate doar numărul de personaje principale, în rest, fiind doar o poveste autentică și amuzantă.

 

            Serialul Girls se axează mai mult pe crearea unor personaje cât se poate de realiste, care se confruntă cu situații pe cât de ciudate și incomode, pe atât de reale, pe care le atrag de cele mai multe ori ca un magnet, fie că vorbim de căutări ciudate, joburi prost plătite sau relații cu băieți nepotriviți. Spre deosebire de alte seriale destinate publicului feminin tânăr, serialul nu se bazează pe mitul prințesei care are tot ceea ce își dorește, mai puțin bărbatul perfect. În serial relațiile amoroase sunt tratate extrem de realist, astfel încât la un moment dat descurajează. Mai mult decât atât serialul dezbate o problemă, aceea a tinerilor, care, deși au o educație corespunzătoare nu își pot găsi un job cu care să se poată întrețină singuri fără ajutorul părinților.

 

            Hannah Horvath, unul dintre personajele principale, la doi ani de la terminarea facultății crede că este destul de talentată să devină un romancier și în același timp este stagiar la o editură, făcând eforturi disperate de a transforma jobul neplătit într-unul cu care se poate întreține singură. Celelalte personaje sunt: Marnie, cea mai bună prietenă a lui Hannah, care s-a săturat de iubitul ei, deși acesta pare să fie cel mai sensibil și atent bărbat; Jessa, un spirit liber și nonconformist și Shoshanna, care se lasă descoperită de la episod la episod.

 

            Personajul lui Hannah Horvath este creația unei fete extrem de talentate, de 25 de ani, Lena Dunham, care o și interpretează în film. Tot Lena Dunham este regizorul, scenaristul și monteurul, mai având ca ajutor și o altă scenaristă Jenni Konner.

 

            Serialul merită văzut pentru aventurile autentice prin care trec personajele, pentru dialogurile amuzante și pentru personajele care dau o notă de realism în încercarea lor de a se descoperi pe sine și de a-și găsi drumul în viață.

 

 Denisa Cristache

Sursa foto: google.com