Hrana solară sau energia vie prin care supraviețuiesc peste 3000 de oameni

Cine s-ar fi gândit că energia solară poate servi ca hrană zilnică și că oamenii pot trăi doar cu ajutorul soarelui? În prezent se face o publicitate negativă Soarelui, din cauza exploziilor solare, care afectează tehnologia, dar din punct de vedere al viețuitoarelor, mult mai multe efecte negative sunt cauzate de lipsa expunerii la soare.

În lume există peste 3000 de oameni care trăiesc fără să consume hrana solidă, mulți dintre ei și fără să consume lichide. Aceștia sunt numiți autotrofi, o denumire dată organismelor capabile să transforme energia solară în hrană, prin fotosinteză. Din păcate, specialiștii nu pot explica mecanismul prin care autrofii umani supraviețuiesc.

Hrana solară

Unul dintre aceste cazuri este indianul Prahlad Jani care la 83 de ani, nu a mai mâncat și nu a mai băut nimic de la vârsta de 8 ani, când spune el a fost binecuvântat de Zeița Amba, apărătoare a războinicilor. În 2010 ani a fost supus unei atente supravegheri medicale, la Spitalul Sterlin din Ahmedabad și timp de 10 zile, o echipă formată din 30 de medici specialiști i-au monitorizat funcțiile vitale. Rezultatele i-au năucit, deși în India sunt mulți yoghini care fac tot felul de demonstrații ce anulează legile fizicii, dar și pe cele fiziologice.

Oamenii normali pot trăi fără apă doar 3-4 zile, dar cu urmări uneori foarte greu de ameliorat. Jani nu a avut nici o complicaţie. În ciuda faptului că nu consuma lichide, urina se forma în vezica, dar, cu totul inexplicabil pentru medicii care l-au asistat, era absorbită ulterior de pereţii vezicii.

Dr. G. Ilavazahagan, directorul Institutului Apărării Naţionale din India, care a participat la examinarea lui Jani, nu înţelege cum un om poate supravieţui în întregime ca o plantă. Doctorul nu respinge existența unei alte surse de energie care poate fi procesata de corpul uman, dar consideră că va dura până va fi descoperită.

Un alt exemplu este cel al lui Hâra Râtan Maneck, în vârstă de 67 de ani, tot din India. Râtan este inginer şi a renunţat la mâncare în mod deliberat, în urmă cu opt ani, vrând să demonstreze că organismul uman are mai mult de suferit prin consumul de mâncare solidă, decât prin nealimentare. Râtan se hrăneşte cu apa, sucuri şi energie solară. Invitat de specialiştii NAŞA pentru un studiu, a trăit doar cu apă şi absorbţie de energie solară, pe toată durata supravegherii, timp de 130 de zile.

Râtan a încetat să consume hrana solidă după un pelerinaj în Himalaya. În fiecare dimineaţă, stătea la soarele ce răsărea, câte o oră, fără să clipească. Acesta era meniul lui principal, deşi ocazional mai consuma câte o cafea, ceai sau alte lichide.

 

“În urma cercetărilor efectuate de British Royal Medical Institution, s-a constatat că într-adevăr energia solară este ideală pentru viaţă, deși marile companii cosmetice producătoare printre altele și de autobronzante sau creme SPF continuă să aducă în discuție efectul atât de distrugător al soarelui. Expunerea rațională la razele soarelui nu poate aduce decât beneficii”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician și manager al salonului de bronzat Chocolate The Tanning Bar.

Consumând legumele care sunt dependente de energia solară ca să se dezvolte, oamenii trăiesc practic din sursa indirectă de energie solară. Corpul trebuie să reînvețe să absoarbă energia solară din sursă directă”, a mai completat dr. Andreea Iftimie.

Râtan își începe dimineața prin a privi câteva secunde la soarele care răsare dimineaţă; treptat, se prelungeşte şedinţa până la 30 de minute. Când se ajunge la 15 minute de privit soarele dimineţii, deja se diminuează necesitatea de a mânca. La 30 de minute, creierul dezvolta capacitatea de a stoca energia solară şi de a o transforma în energia necesară activităţilor umane.

Neurofizicianul Sudhir Shah, care i-a monitorizat şi pe Jani, şi pe Râtan, în cursul unui experiment ce a implicat mai mulţi subiecţi, desfăşurat la Health Care Internaţional Multitherapy Institute, nu poate da o explicaţie ştiinţifică fenomenului. Organismul îşi reduce voluntar necesarul de energie, pentru a procesa reacţiile chimice, fenomen ce intervine cam după a 16-a zi de post a asceţilor. Organismul slăbeşte dramatic, chiar şi 40 de kilograme în 200 de zile, dar, în ciuda aşteptărilor medicilor, nu se observa nici o dereglare a funcţiilor vitale. După acest hop, organismul se adaptează.

În condiţii de experiment similare, la unii subiecţi s-a constatat o scădere dramatică a nivelului de zahăr în sânge, până la limita de risc letal maxim, dar asceţii nu prezentau nici un simptom. Râtan nu a mâncat, dar a băut doar apă fiartă, în timpul zilei, pe durata experimentului, ce a durat 200 de zile, dar, în viaţa de zi cu zi, consuma noua tipuri de lichide, pe lângă şedinţele solare.

Foamea din minte

Dar nu numai indienii, practicanţi ai unor culte diverse, pot deveni autotrofi. Doctorul Michael Werner, din Brunswick, specialist în chimia cancerului, trăieşte de patru ani doar cu hrana solară. Werner are 60 de ani, aleargă în fiecare dimineaţă peste trei kilometri, apoi ia micul dejun cu soţia sa, Angelica. Ea mănâncă

Destul de consistent, el bea doar o ceaşcă de cafea. La serviciu, are un program încărcat, dar tot îşi face timp şi pentru o partidă de tenis. Treptat, Michael a trecut şi el pe hrana solară. I-au trebuit doar trei săptămâni să se adapteze la nouă condiţie, care îi conferă infinit mai multă vitalitate. Dieta lui zilnică este formată din patru ceşti de cafea şi două sucuri de fructe naturale, plus, ocazional, un pahar de vin. În rest… soarele dimineţii.

Adevărul este ca transformările care se produc în primele 21 de zile par îngrijorătoare, mai ales slăbirea dramatică şi aspectul de „prună uscată” al pielii. După care organismul începe să proceseze noua dieta. Nu toţi reuşesc să se adapteze. Cei mai mulţi dintre cei care renunţă o fac pentru că nu reuşesc să-şi scoată foamea din minte. Ca specialist în reacţii chimice, a observat că organismul capăta o rezistenţă uluitoare şi o putere de regenerare mult mai mare decât înainte, fapte dovedite de el prin analize şi radiografii. Sistemul imunitar pare o redută de necucerit. O altă funcţie care a suferit modificări considerabile este memoria, care acum pare un „stick” modern, cu o capacitate de stocare uriaşă.

Dar de ce există foamete în Africa?

Problema pe care o ridică aceşti oameni nu este una uşoară. Cum reuşesc ei să trăiască şi să fie sănătoşi, când în lume există ţări unde oamenii mor literalmente de foame, mai ales în Africa, unde, se spune, soarele este mai strălucitor.

Pentru această problemă, dr. Werner consideră că acești oameni mor de foame, pentru că sunt convinşi că asta se întâmplă dacă nu mănâncă. A trăi cu energie solară este un concept pe care creierul, în primul rând, trebuie să şi-l însuşească. Această metodă folosită de autotrofi ar salva omenirea de la foamete, dar omenirea nu este gata să treacă la acest mod de viaţă, care este foarte spiritual, consideră Werner.

Biologii susţin că orice organism viu are nevoie de energie ca să supravieţuiască. Plantele prin fotosinteză procesează energia solară. Mai sunt organisme care îşi procură energia din anumite reacţii chimice proprii, dar ambele procese necesita enzime sofisticate. Omul nu are asemenea enzime, deci ar trebui să nu supravieţuiască fără mâncare. Totuşi, peste 3000 de oameni dovedesc contrariul!

Despre Chocolate The Tanning Bar

Chocolate The Tanning Bar este prima cafenea-ciocolaterie-centru de bronzare din România, sub conceptul Eat, Drink, Wear Chocolate, locul în care îți vei răsfăța simțurile cu o cafea delicioasă și totodată, locul unde pielea ta va deveni mai atrăgătoare, mai delicioasă decât cea mai dulce ciocolată. La Chocolate The Tanning Bar se găsesc solare clasice, solare verticale cu platformă de vibrație Bodywave prin care se intesifică bronzarea, dar și machiajul bronzant al întregului corp – Sun Make-Up.