Unele dintre cele mai eficiente decoruri pentru masă conţin doar unul sau două elemente de bază. Alăturarea margaretelor de exemplu cu lumânările decorative poate reprezenta o combinaţie ingenioasă, care ar conţine atât elemente casual cît şi elemente estivale sau chiar puţin din strălucirea apusului.
Pentru a realiza astfel de decoruri puteţi utiliza flori întregi, mai mici sau mai mari şi o mare varietate de lumânări. Pe lângă aceste două elemente, nu aveţi nevoie decât de puţină imaginaţie, iar pentru a vă stimula creativitatea vă prezentăm câteva astfel de idei.
Coroniţă din margarete
Pentru acest aranjament aveţi nevoie de o coroniţă de margarete care se va aşeza în centrul mesei, iar în mijlocul acesteia va sta o lumânare, de preferinţă mai mare şi stabilă. Pentru realizarea coroniţei de margarete puteţi achiziţiona suportul rotund de la magazinele florale, care vând astfel de accesorii, sau îl puteţi confecţiona din lemn sau din sârmă.
Înainte de a-l acoperi cu flori, suportul se va înmuia în apă, iar florile la rândul lor se vor tăia în unghi, cu tulpina scurtă, cât să poată fi folosită la inserţii. Pentru cei care preferă aranjamentele mai trainice, margaretele proaspete se pot înlocui cu cele artificiale, care se vor lipi cu lipici fierbinte pe un suport de coroniţă din poliuretan.
Margarete de ceară sau lumânări în formă de margarete
Dacă dorim un decor fără flori proaspete, putem lua în considerare varianta unui aranjament compus din lumânărele în formă de margarete. În comerţ acestea se regăsesc fie ca lumânări plutitoare, fie simple, în suport de aluminiu. Aceste margarete de ceară se găsesc in diferite culori, alăturarea ţinând cont doar de imaginaţie.
O idee simplă este aceea a creării de „grupuri” de margarete din ceară, care se vor aşeza în două, trei locuri pe suprafaţa mesei.
Suport de lumânare cu margarete
O altă idee de decor pentru cei care nu doresc un aranjament cu flori vii este acest suport de lumânare cu margarete. Pentru realizarea acestuia avem nevoie de o lumânare albă sau galbenă si de un pahar de sticlă, care va folosi drept suport.
Apoi, cu vopsea acrilică, folosind o pensulă subţire, desenăm flori de margarete pe exteriorul acestuia. Pentru această activitate ne vom aloca timp suficient si vom utiliza pensule de pictură, astfel încât modelul creat să reproducă cât mai bine florile reale. Vom începe cu mijlocul florii, pe care îl vom picta cu galben, desenând apoi petalele albe şi delicate.
Aranjament cu lumânări plutitoare şi margarete
Pentru a crea un astfel de decor elegant avem nevoie de lumânări mici plutitoare şi flori de margarete. Astfel, se va umple cu apa un bol (castron) de cristal sau sticlă şi se vor aşeza la suprafaţă un număr egal de lumânări plutitoare albe sau galbene si flori de margarete. Pentru a rezista mai mult, florile se vor tăia cu tulpina scurtă, în formă unghiulară.
Dacă deţinem câteva pietricele decorative sau chiar puţină marmură, le putem aşeza pe fundul vasului, dând astfel un plus de clasă aranjamentului.
Decor cu margarete şi lumânări subţiri
Acest aranjament se realizează cu margarete înalte si lumânări lungi, conice, mai subţiri sau chiar de grosimi diferite. Vom folosi o vază înaltă în care se vor aşeza margaretele, iar lumânările se vor dispune astfel încât să înconjoare recipientul de sticlă, având însă grijă ca flacăra să ardă obligatoriu la câţiva centimetri sub flori. Acest decor va lumina efectiv margaretele delicate, le va da un plus de viaţă si va crea o atmosferă de vis.
Iuliana Alina Chiriac
Sursa foto: