Imaginile preferate ale fotografilor si povestea din spatele lor

Ştim foarte bine că fotografii talentaţi redau cu foarte mare precizie o poveste bine conturată în numai câteva poze. E vorba de o perspectivă unică, numai de ei ştiută, care cucereşte prin originalitate şi creativitate. Dar aproape niciodată nu am aflat care este imaginea care, în opinia lor, a fost cea care a reuşit să redea fix ceea ce trebuia. 

1.    Viktor Bezrukov – „Pot să văd muzica”

Autorul pozei spune că nu există imagini din colecţia proprie care să nu-i placă, el considerând că intuiţia este cea mai bună metodă de a-şi da seama dacă o fotografie este de calitate sau nu. În acest caz a avut dreptate.

2.    Patrick Rudolph „J&J”

Autorul: Imi place pentru că-mi place. Cu toţii ar trebui să stăm nemişcaţi în lumea asta care se mişcă rapid!
Fotograful a reuşit să transmită un mesaj important cu această poză: să încercăm să ne bucurăm cât mai mult de viaţă, fără să mai fim atât de grăbiţi.

3.    Wojcieh Gryanka – „Gânduri prinse în capcană” 

După părerea fotografului, imaginea este una emoţiontă şi născătoare de intrigi. Aceasta pune accentul pe influenţa percepţiei  asupra propriei vieţi şi asupra întregii lumi.
Din punct de vedere tehnic, a fost destul de greu să transpună imaginea din mintea sa în realitatea. A trebuit să caute locaţia perfectă apoi să se cizeleze imaginea timp de mai multe zile cu ajutorul Photoshopului. Prin urmare, fotografia rezultată este rezultatul unui efort fizic şi emoţional intens.

4.    ShmilebliK – „Porneşte la drum”

Tema din această poză este simplă: un perete gri şi nişte accesorii care prind contur cu ajutorul „lumii” create cu creta. Fotograful spune că imaginea face parte din colecţia „Lume dură” şi vrea să transmită o stare de fericire şi liberate.

5.    Dan Cuellar, Isabel Heidinger – „În aşteptarea furtunii”

Autorii au ales această poză deoarece ea redă foarte bine conceptul iubirii materne: o mamă apărându-şi fiica de  furtună. Ei spun că au avut mare noroc cand au realizat această fotografie pentru că norii erau în poziţia care trebuia în momentul în care a fost făcuta poza.

6.    John Mee „Pomul de cârpă”


Poza a fost făcută în Irlanda şi redă o tradiţie locală foarte interesantă: oamenii pun diverse haine ale persoanelor bonlave pe crengile unor pomi şi speră că odată cu dispariţia cârpelor va dispărea şi boala. Din punct de vedere estetic, pomul arată foarte bine în bătaia vântului, iar combinaţia de culori din jurul său este superbă.

7.    Daniel Padonova – „Piscină liniştită”

Simplitatea culorilor şi formelor dau esenţă pozei. Contrastul dintre culorea podelei şi a apei face imaginea mult mai interesantă. Autorul este mulţumit în mod special de modaliatea în care piscina se modeleză după scări.

8.    Geoff Powell „Pui de cocor”

Poza stârneşte emoţii şi impresionează prin acest lucru. Autorul susţine că întotdeauna a fost impresionat de aceste imagini pline de afecţiune.

9.    Joakim Lloyd Raboff –„Johan Carlsten Fumătorul”

Ideea este una simplă dar efectul alb-negru îi dă o perspectivă mai profundă.

10.    Roy Zipstein – Mâna unei măicuţe din Lhasa (Tibet) care ţine o carte

Această poză are intregrate 3 lucruri preferate ale autorului: călătoritul în locuri foarte diferite, interacţiunea cu oameni diferiţi şi efectul alb negru.

11.    Benjamin Von Wung – „Das Hydra”

Cele mai interesante poze nu au nevoie de efecte speciale – la fel ca această. Chiar dacă a cerut foarte multă muncă, efectul este unul dorit – o poză care pare modificată în Photoshop dar nu este.

12.    Marco Ryan – Mână captivă

Efectele pline plasate ca să evidenţieze mână dau imaginii o intensitatea deosebită.

Anca Saftiuc