In spatele celor mai buni barmani sunt cele mai bune bauturi

Deschiderea de sezon estival a fost marcata o data in plus la Fratelli Summer Club cu ocazia Diageo Reserve World Class Competition 2014, competitia internatioanala ce a adus titlul de cel mai bun barman din Romania Aidei Ashor.

Cele mai creative mixuri de bauturi premium au fost preparate ieri in cadrul finalei pe Romania a Diageo Reserve World Class  2014, o competitie care reprezinta, la randul sau, mixul perfect al mostenirii culturale si inovatiei de ultima generatie, o fuziune intersanta, ce reflecta ethos-ul bartendingului de elita, dar si valorile celor mai bune bauturi spirtoase.

Aida Ashor are 25 de ani si vine din Iasi, acolo unde curiozitatea de a incerca ceva nou a indreptat-o catre primul sau curs de bartending. Ceea ce a inceput mai intai ca o curiozitate s-a transformat mai apoi in pasiune pentru Aida, care a descoperit in timpul unui modul de practica faptul ca dupa bar se simtea in propriul element.

Despre faptul ca lumea bartingului este dominata de barbati, Aida spune ca tocmai acest fapt confera barurilor elementul de diversitate, iar femeilor din spatele barurilor o pozitie privilegiata, intrucat colegii barbatii au tendinta de a le proteja.

“Vreau sa aducem bartendingul la un nivel foarte inalt si sa le fur oamenilor un zambet. Imi doresc ca oamenii sa inteleaga ca aceasta meserie este o arta. “  acestea sunt gandurile Aidei Ashor, reprezentanta noastra ce se pregateste sa ia drumul Londrei, vara aceasta.

Competitia Diageo Reserve World Class Competition 2014 a reusit sa atraga cei mai buni barmani si mixologi din Romania in calitate de concurenti. Pe langa criteria precum tehnica si gust, imaginatia, rapiditatea sau spontaneitatea au determinat alegerea finalistului ce urmeaza sa reprezinte Romania la mult asteptata finala mondiala a competiei Diageo Reserve World Class 2014, ce va avea loc in aceasta vara in Londra.

Spike Marchant si Aristotelis Papadopoulos, cei doi guru ai bartendingului mondial au desemnat-o pe Aida Ashor, care  a concurat contra 14 barbati din acelasi domeniu, castigatoare Diageo Reserve World Class Romania 2014. Cu o exerienta de peste 25 de ani in domeniu, Spike Marchant este Global Ambassador al competitiei Diageo Reserve inca din 2008, detine propriul bar si a oferit consulanta de pe pozitii de top in unele din cele mai cunoscute companii din domeniu. Aristotelis Papadopoulos este castigatorul Diageo Reserve World Class Romania 2009 si  are o experienta de peste 28 de ani in domeniu oferind la randul sau consultanta de pe pozitia de co-proprietar al propriei companii.

Intre 28 Iulie si 1 August, in Londra  va avea loc finala Diageo Reserve World Class, un eveniment- reper in industrie, o miscare de forte ce antreneaza cel mai respectat juriu alcatuit din mixologi renumiti si adevarati cunoscatori, lideri de opinie in domeniu sau proprietarii celor mai celebre baruri din intreaga lume.

Lansata in 2009, Finala Mondiala este o platforma de recunoastere a celor mai talentati barman la nivel international, o rampa de lansare si o marca a distinctiei in mixologia de elita totodata.

Finala din Londra va aduce titlul de barmanul anului si trofeul Diageo Reserve World Class Bartender of the year celui mai bun dintre concurentii veniti din toate colturile lumii.

Sintetizand, Diageo Reserve World Class  2014 este un loc de intalnire al celor mai inovative cocktailuri realizate de cei mai talentati bramani. A fi barman recunoscut World Class este sinonimul sofisticarii, al servirii impecabile si al depasirii limitelor culturii cocktailurilor contemporane si experimentale.

World Class este o adevarata celebrare a celor mai buni barman din lume si a celor mai fine experiente care includ bauturi spirtoase. De originile modeste londoneze, la locatiile populare din Atena, New Delhi, Rio de Janeiro sau de pe tarmul Marii Mediterane, anul acesta asistam cu mandrie la intoarcerea competitiei World Class in Marea Britanie, in semn de omagiu al originilor sale si al evolutiei evenimentului principal de bartending la nivel mondial.”

Matteo Fantacchiotti, ‎Global Commercial Director, DIAGEO RESERVE

Mai multe informatii puteti gasi accesand: http://www.thereservebar.ro/ si  pagina de Facebook: https://www.facebook.com/WorldClassRO