Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu Stele Michelin, Electrolux continua seria The Secret Ingredient, impartasind sfaturi simple care sa te ajute sa realizezi la tine acasa feluri de mancare la standardele unui restaurant. Pentru luna martie, Electrolux a ales aburul.
„Aburul este considerat nu doar una dintre primele metode de gatire, ci si una dintre cele mai delicate, care a ajuns sa joace un rol important in bucataria moderna. Aceasta tehnica foarte veche si versatila poate fi folosita pentru a crea retete delicioase de placinte, peste, carne, desert sau legume, sporind semnificativ savoarea preparatelor. In acest sens, gama de cuptoare CombiSteam de la Electrolux si accesoriile pentru prepararea alimentelor la abur iti permit sa explorezi o lume noua plina de savoare”, spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.
Cu aproape 100 de ani de experienta culinara, realizand aparatura profesionala pentru chefii de top ai Europei, Electrolux continua Ingredientul Secret – o platforma creata cu scopul de a extinde posibilitatile culinare in bucatariile casnice. Aceasta platforma furnizeaza indicii lunare, sfaturi si tehnici stranse in colaborare cu chefi de top, dar si cu bloggeri culinari. Ingredientul secret al acestei luni iti reuneste familia si prietenii in jurul unei mese cu preparate pline de nutrienti si beneficii pentru sanatate.
Gatitul la abur este o metoda intalnita in intreaga lume, desi mai cunoscuta in bucataria orientala. Aceasta tehnica reprezinta una dintre cele mai delicate modalitati de preparare a mancarii, datorita faptului ca pastreaza culoarea ingredientelor, textura, savoarea si nutrientii pe care acestea ii contin. Metoda gatitului la abur devine din ce in ce mai populara si accesibila, pe masura ce multiplele sale beneficii devin cunoscute pentru publicul larg.
Cuptoarele cu abur din gama CombiSteam de la Electrolux utilizeaza caldura, la fel ca un cuptor obisnuit, si adauga cantitatea necesara de abur in timpul gatirii, aceasta reprezentand cea mai buna metoda pentru a obtine preparate cu crusta crocanta si interior fraged.
Pentru mai multe informatii, infograficul despre abur, care contine si o reteta, poate fi descarcat de aici.
Platforma Electrolux Ingredientul Secret
Electrolux alege lunar un Ingredient Secret avand ca sursa unul dintre chefii parteneri sau bloggeri culinari. Pe canalul YouTube Romania sunt disponibile o serie de filme, iar infograficul insotitor pentru fiecare ingredient al lunii poate fi printat si inramat, pentru a lumina orice bucatarie.