Iritaţiile de scutec îl deranjează pe cel mic?

Ca mămică, pe lângă responsabilitatea de a avea grijă de puiul tău, experimentezi împreună cu el situaţii noi şi provocatoare. Una dintre acestea este disconfortul bebeluşului cauzat de iritaţiile de scutec. Zonele acoperite de scutec, precum fesele şi partea superioară a coapselor copilului se înroşesc, pielea se inflamează şi poate fi fierbinte la atingere. Bebeluşul devine irascibil şi plânge.

Pentru a evita stresul şi îngrijorarea acestor clipe, te ajutam cu ABC-ul ingrijirii si prevenirii iritaţiilor de scutec:

A de la  Aer

Trebuie să ştii că este foarte important să laşi zona scutecului descoperită cât mai des posibil, pentru a permite expunerea la aer a pielii, reducând astfel şi contactul pielii bebeluşului cu agenţii externi iritanţi,  urina şi scaunul. Recomandăm schimbarea cât mai frecventă a scutecului, intervalul sugerat fiind la fiecare 2-3 ore şi imediat după ce s-a umezit.

B de la Barieră

Aplică pe pielea curată şi uscată din zona scutecului un produs pe bază de oxid de zinc care să acţioneze ca o barieră eficientă împotriva agenţilor iritanţi, urina şi scaunul. Astfel, pielea bebeluşului tău îşi păstrează  funcţia de barieră naturală de protecţie.

C de la Curăţare

Igiena corectă este esenţiala în îngrijirea şi prevenirea iritaţiilor de scutec. La fiecare schimbare a scutecului, curăţă zona foarte bine, inclusiv zonele de pliu, cu delicateţe, îndepărtând complet toate reziduurile de urină şi fecale. Foloseşte pentru curăţare produse special destinate pielii sensibile a bebeluşilor. După curăţare, zona se va usca uşor, prin tamponare, nu prin frecare, cu un prosop curat şi moale.

Testele clinice1 au arătat că Sudocrem® îngrjieşte eficient iritaţiile de scutec

Formula cremei Sudocrem® a fost creată în 1931, de un farmacist irlandez din Dublin. De mai bine de 80 de ani, Sudocrem® şi-a dovedit eficienţa în viaţa mămicilor şi a bebeluşilor,  este folosit cu incredere, zi de zi, pentru ingrijirea si prevenirea iritatiilor de scutec.

Sigur şi bine tolerat de pielea sensibilă a bebeluşilor, Sudocrem®:

  • Îngrijeşte şi calmeaza iritaţiile pielii şi mâncărimea
  • Protejează pielea bebeluşului împotriva agresiunii agenţilor iritanţi, precum urina sau scaunul
  • Contribuie la regenerarea pielii
  • Previne apariţia recidivelor

Pentru cele mai bune rezultate, aplică în mod corect Sudocrem®: pe pielea curată şi uscată, se aplică uşor, cu mişcări circulare, un strat subţire de cremă, evitând aplicarea unei cantităţi excesive.

Actiunea multilaterala a acestui produs se datoreaza celor 5 ingrediente active pe care le contine: lanolina hipoalergenica inmoaie, lubrifiaza si hidrateaza pielea, oxidul de zinc actioneaza astringent, in timp ce benzoatul de benzil si cinamatul de benzil accelereaza procesul de regenerare a pielii, iar alcoolul benzilic are proprietati antibacteriene si antimicotice.

Iritaţiile de scutec  îl deranjeaza pe cel mic? Fă front comun cu Sudocrem® şi împiedică-le!

Sudocrem® este un produs cosmetic, disponibil în farmacii. Citiţi cu atenţie informaţiile de pe ambalaj.

Disponibil în farmacii. 60 g, 125 g, 250 g

1. Mitchell JK, Reid S., The Treatment of Paedriatic Rashes, Clinical Trials Journal (London) 1982; 19:17-19.

Sursa foto: Google