Iulia Preda ne ofera retete de bauturi fara cofeina, dar care au acelasi efect!

Vara se apropie şi după informările primate, va fi chiar una caniculară! Aşa cum bănuiesc că ştiţi, în zilele cu temperaturi ridicate, este indicat să evităm cofeina, dar ce ne facem cu starea de somnolenţă şi cu lipsa energiei?

Puteţi beneficia de un tonus ridicat consumând bauturi energizante preparate chiar de voi, acasă, mult mai sănătoase chiar şi decât cele naturale care se găsesc în magazine,  dar care, din cauza procesului de pasteurizare ce are ca scop prelungirea termenul de garanţie, îşi pierd valorile nutritive.

Le puteţi consuma pe parcursul întregii zile, păstrându-le într-un termos izolat, pentru a vă oferi energie la locul de muncă, la şcoală, la sala de sport sau în călătorii.

Iulia Preda, cunoscuta farmacistă şi prezentatoare tv a mai multor emisiuni de sănătate, ne va oferi astăzi, câteva reţete foarte uşor de făcut, cu ingrediente accesibile şi cu efecte maxime.

Smoothie din banană şi iarbă de grâu

Pentru această reteţă aveţi nevoie de 3-4 banane coapte, 2 căni de apa rece ( puteţi adăuga mai multă, dacă vă doriţi un suc mai subţire) şi o lingură de pulbere de iarbă de  grâu ! Totul se mixează, iar rezultatul e delicios. Bananele cresc energia continand vitamina B şi potasiu, iar iarba de grâu este şi ea un ingredient ce conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale.

Suc de morcovi şi pătrunjel

5 morcovi medii, 1 măr roşu sau verde şi o legătura de pătrunjel proaspat. Amestecaţi în blender toate aceste ingrediente pentru a savura apoi, nu doar o băutura răcoritoare, ci şi una vitaminizată!  Oboseală dispare, înlocuită de starea de bine! Aveţi grijă să decorticati mărul, fiindcă sumburii de măr sunt consideraţi uşor toxici.

Green Drink

O altă băutură foarte sănătoasă, pe care v-o recomand, este o licoare pregătită din 3-5 frunze de varză Kale, 1 lămâie , 2 mere verzi, 3-4 tulpini de ţelină, o bucăţică de ghimbir. Toate acestea se amestecă pentru a obţine o băutură  care vă va energiza fizic şi mental. Dacă urâţi gustul uşor amarui, vă sfătuiesc atunci, să folosiţi doar coaja de lămâie! Fiecare ingredient ajută şi oferă multiple beneficii: lămâia conţine mult zinc, ţelina scade tensiunea arterială, ghimbirul este excelent pentru creşterea circulaţiei, aşa că sper să va convingeţi că merită puţin timp şi puţin efort pentru a o pregăti, raportat la avantajele pe care ni le oferă!