Kit-ul tau pentru sarbatori de iarna pline sanatate

În plin sezon de sărbători, pe lista de Crăciun nu trebuie să lipsească: timp petrecut în familie, bradul împodobit, masa îmbelşugată şi cadouri pentru cei dragi. Însă dincolo de aceste planuri festive, la fel de important este să ne pregătim organismul pentru aceste zile în care meniul bogat în grăsimi şi zaharuri, excesele alimentare şi lipsa de mişcare pot cauza adevărate probleme de sănătate.

În această situaţie, prevenţia este arma esenţială în evitarea celor mai frecvente neplăceri şi afecţiuni specifice perioadei festive:

Problemele digestive şi protecţia ficatului – meniul de sărbători abundă în adevărate delicii culinare care însă, au un aport foarte bogat în grăsimi şi zaharuri greu de digerat. Carnea de porc, miel sau oaie, sosurile şi băuturile alcoolice constituie principalii factori de toxicitate care afectează funcţionarea corectă a ficatului şi digestia. Acestea au un conţinut ridicat de calorii,  contribuie la creşterea colesterolului rău din sânge, trigliceridelor şi încetinesc procesul de detoxifiere ce are loc la nivel hepatic. Pentru a uşura digestia şi a preveni arsurile stomacale este important ca aceste alimente să fie consumate în porţii mici şi dese, dar şi să prevenim suprasolicitarea ficatului cu ajutorul unui supliment alimentar hepatoprotector. Silimarina este suplimentul natural de la Ropharma ce susţine activitatea ficatului în procesele de detoxifiere, reduce absorbţia toxinelor în celulele hepatice şi are puternic rol hepatoprotector (protejează membrana celulei hepatice, stimulează regenarerea şi reglează rata de distugere a hepatocitelor). Preţ: 9,5 lei.

Colesterolul ridicat şi menţinerea sănătăţii inimii – un alt pericol al excesului de grăsimi şi zaharuri din meniul de Crăciun, asociat şi cu lipsa de mişcare îl constituie bolile cardiovasculare. Acestea determina creşterea nivelului colesterolului dăunător(LDL), scăderea nivelului colesterolului benefic (HDL) şi depunerea grăsimilor saturate pe pereţii interiori ai vaselor de sânge, afectând circulaţia sangvină, dar şi sănătatea inimii. Reducerea zaharurilor şi grăsimilor are un rol important în protecţia inimii, însă specialiştii recomandă şi suplimentele cu rol antioxidant şi de tonifiere vasculară. Resveravit este suplimentul natural de la Ropharma  cu rol adjuvant în combaterea obezităţii, creşterea tonusului sistemului cardiovascular, neutralizarea efectului toxinelor şi de regenerare a celulelor sănătoase.  Preţ: 54,6 lei

Întărirea sistemului imunitar – temperaturile scăzute, vântul puternic, umiditatea şi   discrepanţele de temperatură de la interior la exterior, afectează capacitatea de apărare a organismului şi favorizează apariţia virozelor, gripei şi infecţiilor respiratorii. În acest sens, consumul de fructe bogate în vitamina C în asociere cu suplimentele de stimulare a sistemului imunitar au un efect benefic esenţial în protecţia pe timpul iernii. Activit Imuno Forte de la Ropharma este un produs natural pentru  creşterea rezistenţei organismului şi îmbunătăţirea  stării generale în caz de alergii şi inflamaţii. De asemenea, acesta reduce incidența complicaţiilor în diverse afecţiuni datorită rolului său antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic şi combinaţiei naturale de lapte colostru şi lactoferină. Preţ: 24,61 lei.

Riscul kilogramelor în plus şi detoxifierea –  consumul de prăjituri bogate în zaharuri, lipsa unei diete echilibrate şi excesul de calorii din meniul de sărbători au efectul inevitabil de a deregla metabolismul, cauzând şi acumularea de kilograme nedorite. Mai mult decât atât, metabolismul nu mai poate procesa şi îndepărta eficient toxinele din organism, determinând astfel apariţia eczemelor, dermatitelor, iritaţiilor, aspectului tern şi chiar îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru a preveni apariţia acestor probleme ale epidermei, specialiştii recomanda consumul a cel puţin opt pahare de apă pe zi dar şi detoxifierea organismului. Suplimentul Vita Grapes este un puternic antioxidant cu extract din struguri, care scade nivelul glucozei din sânge prin creşterea răspunsului organismului la insulina, este adjuvant în dietele de slăbire, reglează nivelul colesterolului prin scăderea fracţiunii cu densitate mică şi compensează efectul unui surplus caloric.  Preţ: 26,25 lei.

Sărbătorile de Crăciun sunt cu adevărat un prilej deosebit pentru a te bucura alături de cei dragi de frumuseţea iernii, deliciile tradiţionale româneşti şi a-ţi oferi o binemeritată relaxare. Tocmai de aceea, inconvenientele asociate  exceselor alimentare sunt cu atât mai neplăcute în această perioadă. Pentru a  resimţi pe deplin momentele magice ale sărbătorilor, cunoaşterea  problemelor la care organismul este predispus, precum şi prevenirea acestora au un rol important în menţinerea sănătăţii şi a sărbătorilor fericite în familie. Produsele Ropharma se gasesc pe www.ropharma-healthcare.ro , dar si in farmaciile din tara.