La Plage Club cu Todd Terje și Vakula

Pe 27 iulie, ABSOLUT COLOR îl aduce în România pe maestrul scandi-disco, Todd Terje, alături de simpaticul producător ucrainian, Vakula.

La Plage Club este locația unde, pe nisip, între palmieri, hamace și baldachine, cu cocktailuri servite în piscină, Todd Terje va îndulci noaptea iubitorilor de tropical jazzy disco. Spectacolul pus în scena de  starul scandinav Terje va fi completat de valurile facute de Vakula, cu al său stil unic și preaiubit de Konotop House, iar suportul local va fi dat de Khidja si Fouchat.

Startul se dă la apus începând cu ora 20:00 și intrarea va fi 25 RON, pe toată perioada nopții.

Pentru a facilita accesul la locația din Otopeni, Color pune la dispoziție, gratuit, curse de transport pe ruta Piața Revoluției – La Plage Club , între orele 20:00 – 02:00  și respectiv 05:00 – 07:00, pentru întoarcere. Microbuzele vor pleca din sfert în sfert de oră.

Color încurajează și partajarea locurilor în mașini în sistemul carpooling prin www.4inmasina.ro.

O noapte caldă răcorita de piscină și de muzica puternică al cărei volum foarte ridicat nu va găsi vecini pe care să-i deranjeze.

 

TODD TERJE

 

https://www.facebook.com/ToddTerje

http://soundcloud.com/toddterje

Todd Terje, născut Terje Olsen, a ajuns pe scena de dance scandinavă în 2004 și a devenit în scurt timp o figură proeminentă a acesteia, prezent  alături de susținătorii săi, Prins Thomas și Hans-Peter Lindstrøm.

Crescut în satul rural Mjøndalen, influențele muzicale dance au fost puține, iar de prezența vreunui Diskoklubb de unde să răsune acid house sau disco obscur nici nu se cunoștea. Cu toate acestea, în timpul culturii timpurii / mijlocul anilor nouăzeci, cultura dance-ului s-a strecurat chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale Norvegiei. Sora lui Terje, prietenă apropiată a regretatului Tore Kroknes „Erot”, i-a adus acasă casete audio ce au devenit sursa majoră de inspirație a tânărului Terje, care reușește primele  încercări de house și jungle. Poate prea tânăr pentru muzica veche din vremea aceea, Terje a socotit că disco era un pic prostesc – până când „Sexy Disco” a lui Bjørn Torske a ajuns la urechile sale în 1999.

Dorind să studieze pianul Terje s-a înscris la o școală de muzică locală, dar spre dezamăgirea lui, nu se preda foarte mult jazz acolo.. Deși nu mai aspiră să devină un pianist, el nu a fost în nici un caz departe de muzică. În 2001 Terje a luat legătura cu Prins Thomas, care a recunoscut imediat potențialul său, și l-a ajutat să devenit în scurt timp unul dintre cei mai importanți jucători de pe scena disco electronic Oslo. În afară de proiectele proprii, Terje s-a jucat și pe unele dintre piesele lui Prins Thomas și inclusive pe remixul lui Lindstrøm de 12”, “Another Station”.

După o serie de releas-uri de un succes răsunător, de la sunete euro kitsch la un funk profund și jazz latin, Todd Terje și-a lansat deja amprenta în circuitele de muzică dance. Prețiosul monstru EP, „Eurodans”, și edit-ul alimentat de latin-disco-ul lui Jacko “Can’t Help it”, i-a înnebunit deopotrivă pe raveri și pe fanaticii industriei, și pe orice și-ar pune mâna norvegianul de 25 de ani întotdeauna va ieși un amestec ludic crucial de muzicalitate.

Dacă vindecarea lumii este într-adevăr raison d’etre al lui Terje, cu siguranță și-a îndeplinit o mare parte din scop până acum, rezultatele fiind vizibil ilustrate prin impresionantul său CV ce formează baza celor doua compilatii-mix. Remixuri pentru Jose Gonzalez, Antena și prelucrarea aproape canonică a piesei „Balearic Incarnation”a lui Dolle Jolle au oferit unele dintre cele mai cosmice  momente disco de din ultimii ani.

VAKULA

https://www.facebook.com/pages/Vakula/11108075247139

http://soundcloud.com/vakula

Vakula, Mikhaylo Vityk pe numele său real, ar putea fi considerat în mod rezonabil printre cei mai prolifici producători de muzică house contemporană. Din 2010 el a lansat zeci de single-uri și EP-uri nu numai sub numele de Vakula ci și sub un șir de alte pseudonime, pentru label-uri ca Dekmantel, Firecracker, 3rd Strike Records, Ethereal Sound și sub propriul imprint, Leleka.

Muzica sa este la fel de simplă și melodioasă precum poezia lui Taras Shevchenko dar și la fel de grasă ca untura ucrainiană, de unde provine artistul și stilul său unic de Konotop House. O oarecare mândrie patriotică este resimțită prin muzica sa: de la pseudonimul său prim Vakula, (inspirat de un personaj dintr-un roman de Gogol, descris de Vityk ca fiind un „erou național al Ucrainei”) și inclusiv prin intermediul titlurilor pieselor sale, care conțin repetate referiri la ucraineanul-rus suprematist, Kasimir Malevici.

Direct proporțională cu creșterea discografiei sale este și natura impresionantă a producției artistului. Variind de la piese house subterane crude până la cele erudite, mecanice tehno, producția lui Vakula este anticipată cu ardoare. Din fericire pentru fanii săi aceasta nu a rulat până acum sub un flux constant indiferent de aliasul folosit: Vakula sau V, Vedomir sau Vedagor.

În 2011 producătorul ucrainian lansează sub emblema label-ului olandez Dekmantel, baza de reședință pentru Juju & Jordash, EP-ul ”Picture of you”, iar în 2012 revine sub numele de V cu release-ul,”13th District” la label-ul din Seattle, Nuearth Kitchen. O colecție de piese noi ale lui Vakula, vor fi înregistrate curând sub sintagma You’ve Never Been To Konotop-Selected Works 2009-2012.

Notări ale presei internaționale sugerează că albumul Selected Works 2009-2012 se va concentra mai intens asupra „materialului afro-cosmic și etnic-experimental” al producătorului și va combina „elemente ale unor melodii populare ucrainene, modele de ritm criptic ezoterice, înregistrări de teren, interludii și efecte exagerate organice.”

Acesta este proaspăt ieșit din cutie, fiind lansat sub label-ul Firecracker Recordings la începutul acestei luni.

 

 

 

LINEUP

Todd Terje
Vakula
Khidja
Fouchat

 

BILETE

25 RON – toată seara

 

DETALII

Data: Sâmbătă, 27 Iulie 2013, de la 20:00

Organizator: COLOR – www.coloring.ro

Locatie: La Plage Club

Adresa: Șos. Odăi Nr. 26-30 Otopeni

Acreditări presă / parteneriate: alina@coloring.ro

Informații: mihai@coloring.ro

 

TRANSPORT GRATUIT
Microbuzele vor pleca din sfert în sfert de oră.

20:00 – 02:00   –   Piața Revoluției – La Plage
05:00 – 07:00   –   La Plage – Piața Revoluției

 

LINK EVENIMENT FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/145509182292024/?fref=ts