Lansare Pinner Test in Romania

Pinner Test este un test de ultimă oră de depistare a intoleranţei alimentare, cu o metodologie medicală avansată, denumită Microarray Plus. Prin colaborarea cu laboratoarele Microtrace din Italia se pot determina acum care sunt cele mai uzuale 200 de alimente care nu sunt tolerate de organism şi astfel se poate dezvolta un  plan nutriţional personalizat.

Atunci când consumăm un aliment la care avem intoleranţă alimentară, organismul are o reacţie de respingere la proteinele conţinute de respectivul aliment şi nu îl digeră corespunzător. Simptomele intoleranţei alimentare, precum imposibilitatea de a slăbi sau de a ne îngrăşa, constipaţia, oboseala, apatia, balonarea, durerile de cap, boli reumatice, oboseala cronică sunt rezultatul luptei pe care organismul o duce cu alimentele care îi fac rău. Acest efect negativ al alimentelor asupra organismului ne împiedică să ne simţim în formă zi de zi.

Pinner Testul este un instrument de medicină preventivă pe care îl poate folosi orice persoană începînd cu vârsta de 2 ani. Are la bază o procedură simplă şi minimum invazivă, analizându-se o singură picătură de sânge.  Kit-ul este disponibil şi în sistem do-it-yourself, pentru persoanele care doresc să îşi recolteze acasă proba de sânge.

“După doi ani de colaborare cu institutul de cercetare York Test,  am decis să continui activitatea tot în domeniul medicinei preventive. Dacă  York Test România identifica intoleranţa la peste 100 de alimente, Pinner Test testează 200 de alimente, fiind un test de depistare a intoleranţei alimentare de ultima ora.” a declarat Amira Syoufi, Country Manager Pinner Test România.

Pentru Bucureşti există serviciul VIP de recoltare la domiciliu, iar pentru oraşele din ţară, kit-ul Pinner Test poate fi trimis prin curier şi preluat  prin curier în ziua în care s-a efectuat recoltarea, toate costurile de logistică fiind suportate de către compania Pinner Test România. Proba recoltată este transmisă apoi în cele mai bune condiţii la laboratoarele Microtrace din Italia, în 15 zile lucrătoare din ziua recoltării, clientul primeşte rezultatul pe e-mail şi beneficiază de consiliere din partea unui medic nutriţionist din cadrul echipei Pinner Test. În cadrul consilierii are loc interpretarea rezultatului, recomandarea unei diete de excludere a alimentelor nebenefice si recomandarea unor obiceiuri alimentare personalizate.

“Ca să fim sănătoşi, cea dintâi condiţie este să dorim să fim sănătoşi. Ritmul contemporan al vieţii, viteza, presiunea care ne apasă permanent, nervozitatea, toate acestea sunt lucruri la ordinea zilei pentru noi. Ce avem de făcut pentru a fi sănătoşi? Să avem grijă ca stilul nostru de viaţă sa fie în beneficiul organismului nostru, nu împotriva lui. Întotdeauna e mult mai ușor să prevenim decît să suportăm mai tîrziu consecințele. Intoleranța alimentară netratată în timp poate cauza boli cornice. De aceea Pinner Test este primul pas pentru a adopta o dietă sănătoasă şi benefică pentru organism. ” a menţionat Amira Syoufi.