Lawless / În afara legii

 

LAWLESS/ÎN AFARA LEGII este un gangster-movie în care bine-cunoscutul regizor John Hillcoat oferă publicului o felie din tumultoasa istorie a fărădelegilor din America. Filmul este povestea adevărată a faimoşilor răufăcători Bondurant: trei fraţi care fac contrabandă cu băuturi alcoolice şi care îşi încearcă norocul la visul american în statul Virginia, în era Prohibiţiei.

Pelicula, ce are la bază relatarea ficţionalizată lui Matt Bondurant despre familia sa, are în distribuţie actori-vedetă din generaţia tânără  – Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, bucurându-se şi de prezenţa unor nume sonore precum Guy Pearce şi Gary Oldman. O poveste fascinantă despre crimă şi corupţie, loialitate şi iubire, brutalitate şi tandreţe, LAWLESS/ÎN AFARA LEGII vine să completeze panoplia filmelor cu gangsteri.

În munţii din Franklin County, Virginia, fraţii Bondurant sunt nişte personaje notorii. Cel mai mare dintre aceştia, Howard (Jason Clarke), a reuşit să supravieţuiască Primului Război Mondial, dar s-a întors acasă complet cutremurat de experienţele de pe front. Fratele său Forrest (Tom Hardy) a fost la un pas de a-şi pierde viaţa din cauza gripei spaniole, după ce această boală necruţătoare le-a ucis părinţii. El a reuşit să înfrângă boala datorită forţei tăcute şi a invincibilităţii viscerale şi feroce care au ajuns să-l definească. Jack (Shia LaBeouf), mezinul, este impresionabil, sensibil, inteligent.  Cei trei trăiesc vremurile grele dar au spirit de antreprenori şi reuşesc să pună pe picioare o afacere înfloritoare, fabricând băuturi alcoolice în mod ilegal. Dar se pare că zilele de contrabandă cu băutură din ţinutulul Franklin sunt pe sfârşite atunci când în oraş soseşte un nou şerif, Charlie Rakes (Guy Pearce), venit tocmai de la Chicago. Legea adusă de acesta este letală şi coruptă şi va pune în pericol tot ce au reşit să construiască fraţii Bondurant, precum şi tot ce reprezintă ei. Dar în timp ce restul lumii cedează sub presiunea exercitată de Rakes, cei trei fraţi nu sunt gata să se predea.

Pe măsură ce familia îşi adună puterile pentru a se lupta cu Rakes, dinamica fraternă se schimbă. Odată ajuns la maturitate, ambiţiile şi încercările lui Jack afectează echilibrul de putere dintre cei trei. Visând la costume scumpe, maşini puternice şi femei frumoase, Jack pune la cale propria afacere de contrabandă, împreună cu prietenul său Cricket (Dane DeHaan) care îl ajută să construiască alambice mai mari şi mai puternice, în ciuda împotrivirii lui Forrest. Jack începe să aibă din ce în ce mai mult succes, vânzându-şi marfa lui Floyd Banner (Gary Oldman), un gangster pe care acesta îl idolatrizează. Vieţile celor trei fraţi sunt pe cale să se schimbe radical odată cu apariţia frumoasei Maggie (Jessica Chastain), care ascunde un secret şi care îi captează atenţia precautului Forrest, şi a pioasei Bertha (Mia Wasikowska), care ajunge încet-încet în braţele lui Jack.

Curând, Jack devine neglijent, iar consecinţele vor duce la o serie de evenimente ce vor pune sub semnul întrebării loialitatea dintre cei trei fraţi, periclitându-le totodată şi vieţile. Hotărâţi să lupte pentru ceea ce le aparţine, fraţii Bondurant se înarmează şi pornesc la luptă cu forţele corupte ale legii într-o înfruntare care va stabili cine conduce ţinutul cu cel mai mare trafic de băutură din lume.

Filmul va rula, începând de vineri, 7 septembrie, la cinematografele bucureştene: Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, Movieplex, Cinema City Cotroceni si Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex şi The Light Cinema precum si in tara, la Hollywood Multiplex Lotus Oradea, Cortina Cinema Digiplex Oradea, la Cityplex Constanta si Brasov, la Odeon Cineplex Cluj Napoca si in reteaua Cinema City din Arad, Braila, Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş si Constanta precum si la Grand Mall Cinema – Satu Mare.

Filmul are o durată de 116 minute şi este distribuit de Hollywood Multiplex Operations.