Lupta mea cu tenul

Am un ten extrem de dificil: este gras si sensibil, combinatia cea mai pacatoasa pe care o puteam mosteni de la mama. Mai mult, pe fond de stres fata mea incepe sa arate ca unui adolescent la pubertate.

Din iarna, in urma unui stres prelungit, ma lupt cu aceasta problema, careia sincer, desi cunosc foarte multi specialist in domeniu, nu i-am gasit o rezolvare. Am fost la 5 medici dermatologi care mi-au spus ca nu au ce face decat sa-mi dau cu niste solutii (care evident nu au avut nici-un efect in afara celui de a-mi goli buzunarul). Am incercat si antibiotice, chiar daca stiam de la buna mea prietena dr Cristina Bogdan de la Naturopathya Med ca aceste pastile (anti bios = anti viata) nu fac decat sa inrautateasca problema si ca in general un virus nu-l omori, ci trebuie sa lasi organismul sa se adapteze lui.

Am suportat si sedinte de ultrasunete si radiofrecventa, care nu facut decat sa-mi “infloreasca” si mai tare tenul. Singura procedura dermatocosmetica care a avut efect – efect cel putin cate o saptamana (pana la urmatoarea sedinta cu plata) a fost criogenia.

Am incercat si variant naturala cu dna Catalina Anca Golea, care mi-a “linistit” foarte mult tenul, dar nescapand de factorul stresor nu am scapat in totalitate de problema mea facial – insa experienta senzoriala si hranirea tenului au fost la superlativ. Va voi povesti altadata desprea aceasta extraordinara doamna si minunile pe care le poate face si mai ales cunostintele pe care le detine.

Acum, cu un ten 80% diferit decat cel din toamna incerc sa-l intretin cu sedinte cat mai dese la cosmetica. Dupa experiente multiple pe propriul ten am gasit, in sfarsit, o esteticiana care imi lasa fata curata si luminata – este vorba despre Delia de la Egoist Wellness.  Dar ca sa nu va plictisesc prea mult acum despre sfaturile iei o sa va scriu data viitoare (am hotarat sa am postari pe blog scurte si dese, mai degraba decat lungi, dar rari spre foarte rari). Pe curand!