O veche zicală ne spune că Eşti ceea ce mănânci. Nimic mai adevărat. Desigur, aceste alimente sunt foarte bune pentru întreg organismul, nu numai pentru o anumită zonă. Dar trebuie amintit ce parte anume ajută cel mai mult. Prin urmare, avem:
1. Morcovul – Ochiul
Dacă tai un morcov în jumătate se poate vedea foarte bine asemănarea: linii care vin din centrul legumei şi care imită irisul şi pupila. Şi se ştie foarte bine că datorită beta-carotenului, a altor antioxidanţi şi a vitaminelor, sănătatea ochilor este asigurată.
2. Nucă – Creier
Cutele, ridurile şi chiar şi forma nucii se aseamănă creierului. Dacă ne uităm cu atenţie putem vedea că seamănă până şi la delimitarea celor două emisfere. În ceea ce priveşte valorile nutriţionale ale nucilor, ele au acizi graşi Omega-3, ce ajută activitatea cerebrală.
3. Ţelină – Oase
Tulpinile lungi şi slabe ale acestei legume ne amintesc de sistemul osos. Iar datorită compoziţiei sale de siliciu şi sodiu, ţelina ajută la dezvoltarea sănătoasă şi puternică a oaselor.
4. Avocado – Uter
Forma fructului ce seamănă ca un bec ne aminteşte de uter, iar faptul că este bogat în acid folic, ajută la menţinerea sănătăţii acestei zone.
5. Grapefruit – Sâni
Similaritea dintre sâni şi mai multe citrice nu poate să fie doar o simplă coincidenţă: aceste fructe conţin anumite substanţe numite limonoizi care ajută la combaterea cancerului de sân.
6. Roşie – Inimă
Dacă tai o roşie se poate observa cum sunt imitate camerele inimii. Datorită conţinutului mare de licopen, acestea împiedică apariţia mai multor boli de inimă.
7. Vin roşu – Sânge
Vinul roşu este bogat în antioxidanţi şi polifoneli care ajută la subţierea sângelui, impiedicând astfel formarea de cheaguri.
8. Ghimbir – Stomac
Ghimbirul reprezintă una din cele mai bune alimente care combat greaţa şi senzaţia de vomă. Deci nu e de mirare că seamănă cu stomacul.
9. Cartofi dulci – Pancreas
Cartoful conţine beta-caroten, un antioxidant care ajută la refacerea ţesuturilor, inclusiv ale pancreasului.
Saftiuc Anca