Margarita – Perla Cocktailurilor

    Un miros divin,un gust desavarsit!
         Margarita este un cocktail mexican cu tequila,triplu sec sau alt lichior cu aromă de portocale și suc de limetă, deseori servit cu sare pe marginea paharului. Pentru margarita se preferă tequila blanco, deși se poate folosi și tequila oro.
         Margarita înseamnă în latina perla, iar în spaniola margareta.
1069270_610386718994592_51042008_n versailles-experience_thumb

Cine a creat margarita?

        Există mai multe povești cu privire la inventatorul acestui cockteil și la motivația sa. Printre cele mai des auzite povești sunt următoarele:
Danny Negrete, 1936
Conform lui Salvador Negrete, fiul lui Daniel Negrete, povestea spune că Daniel a deschis un bar la hotelul Garci Crispo cu fratele său, David. În ziua anterioară căsătoriei lui David, Daniel i-a oferit acest cockteil drept dar de nuntă cumnatei sale, Margarita.
Era o combinație în proporții egale de Triplu Sec, tequila și suc de limetă mexicană. Băutura nu era mixată și a fost servită cu gheață fărâmițată în mână. 
Francisco „Pancho” Morales, 1942
Un barman, Pancho Morales, a inventat Margarita pe 4 iulie 1942, într-un bar din Juárez, Mexico, numit Tommy’s Place. Se zice că o femeie a cerut o Magnolia (brandy, Cointreau și un gălbenuș de ou, totul acoperit cu sampanie). Morales nu știa prea bine rețeta, așa că a improvizat; rezultatul a fost un mare hit.
Margaret Sames, 1948
Sames a creat băutura în barul ei din Acapulco, folosind o parte Cointreau, două părți tequila și o parte suc de limetă. Știind că cei mai mulți oameni beau tequila cu puțină sare înainte, a ales să garnisească cockteilul cu sare pe marginea paharului.
Sames s-a mutat în El Paso, Texas, în 1958, unde era cunoscută pentru petrecerile sale generoase. În 1982 a apărut la o emisiune la NBC, unde a arătat metoda corectă de preparare a unei margarita.
        Dacă folosiți curacao se numește Blue Margarita, iar dacă este făcută cu Grand Marnier se numesteCadillac Margarita.Mai exista in prezent variante cu capsuni,zmeura,etc Iată cum se prepară mai exact: umplem pe jumătate shaker-ul cu gheață. Punem în shaker o măsură și jumătate de tequila, jumătate de Cointreau, o măsură de suc de lime și un strop de sirop de agave. Amestecăm bine. Ungem gura unui pahar de cocktail cu un sfert de lime de jur împrejur, apoi îl dăm prin sare. Turnăm, în final, amestecul din shaker în pahar și decorăm cu o felie de lime sau cu coajă de lămâie.
       Puteti savura aceasta bautura in orice moment al zilei,la Clock’s Pub (Universitate,langa Cinema Pro) fiind preparata de barmanii nostrii profesionisti cu reteta clasica.
    Mai multe detalii despre Clock’s gasiti pe www.facebook.com/clockspub sau www.clockspub.ro 
 
Rezervari:0723205959/rezervari@clockspub.ro