MAUVERT a participat la deschiderea noului boutique Musette din Paris

Musette store Paris

 

În industria modei românești sunt destul de puține brand-uri producătoare de serie. Dintre acestea, sunt și mai puține cele cu adevărat interesante, care să lucreze pentru un consumator actual, pasionat de tendințe&design și doritor de calitate. Am scris în repetate rânduri despre Musette, brandul românesc de accesorii de marochinărie, care nu doar că îndeplinește toate aceste condiții, ci și demonstrează anual că aprecierea națională și internațională este binemeritată.

 

Musette store, Paris, guests, musette paris, elegant shoes

 

Se pare că dacă crezi într-un lucru, el vine singur spre tine, pentru că săptămâna trecută am fost invitată la inaugurarea primului magazin Musette din Paris, pe care o anunțasem recent. Am fost onorată să fac parte din delegația de presă alături de editorii de modă de la cele mai importante publicații de specialiatate din România.

 

de la stânga: Ioana Voicu, Liana Vasilescu (ELLE Deco), Miruna Micșan (andreearaicu.ro), Alexandra Toie (Beau Monde), Alexandra Caspruf (The ONE), Oana Vasilache (Glamour)

 

de la stânga: Ioana Voicu, Liana Vasilescu (ELLE Deco), Miruna Micșan (andreearaicu.ro), Alexandra Toie (Beau Monde), Alexandra Caspruf (The ONE), Oana Vasilache (Glamour)

Compania a fost una foarte plăcută, iar la evenimentul de deschidere al boutique-ului le-am cunoscut pe Cristina Bâtlan (director de creație și acționar Musette) și pe Oana Gharbi, deținătoarea francizei Musette din Paris. Amândouă au fost foarte amabile atât cu mine, cât și cu restul invitaților sau clienților din magazin, pe care i-au ajutat să își aleagă accesoriile potrivite.

 

Musette store Paris

 

Atmosfera de la eveniment a fost una foarte caldă și prietenoasă pentru că în magazin auzeai vorbindu-se română, franceză și engleză. Pe tot parcursul serii am avut parte de muzică bună, șampanie și macarons, care au servit dreptconversation starters pentru mulți dintre noi. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că tocmai la inaugurarea unui magazin în Paris voi reîntâlni absolut întâmplător cunoștințe vechi din Ardeal sau că voi lega prietenii cu români care locuiesc deja de ani de zile în capitala Franței, dar așa cum ni se confirmă din ce în ce mai des, lumea este foarte mică.

 

Musette leather accessories in Paris boutique

 

Între conversațiile lungi cu grupul din România, a fost interesant să urmăresc cum invitații internaționali au facut cunoștință cu un brand românesc direct prin atingerea produsului și cum i-au oferit votul de încredere pe loc, prin achiziția modelelor preferate. Am mai fost foarte plăcut surprinsă să observ câtă lume care se plimba seara pe Rue Saint-Martin a intrat în magazin din simplă curiozitate și a plecat de acolo cu o pereche nouă de pantofi, lucru pe care în România nu îl întâlnim prea des la astfel de evenimente.

 

Musette Paris, invitati

 

Fluxul mare de trecători curioși se datorează amplasării boutique-ului imediat în vecinătatea Centrului Georges Pompidou, pe o arteră pietonală centrală și foarte circulată care pornește din celebra Rue de Rivoli. Priza la public este una foarte mare, deoarece produsele Musette au un raport calitate-preț fantastic pentru nivelul de trai din Europa de Vest. În boutique-ul parizian se găsesc toate produsele din colecțiile disponibile și în România, plus o linie mai restrânsă de produse premium, realizate din piei exotice. Noul boutique din 69 Rue Saint Martin este primul boutique Musette din Franța și face parte, împreună cu magazinele lor din Luxembourg, Ungaria, Bulgaria, Israel, Liban, Mongolia și SUA, din planul de extindere pe piața internațională a brand-ului.

 

Musette store Paris

 

După eveniment, familia Bâtlan ne-a invitat la un verre de vin, unde am dezbătut inaugurarea, ne-am lansat în discuții interesante despre pantofi și am aflat amănunte interesante despre partea tehnică a producției lor. În plus, am aflat în avanpremieră câteva dintre surprizele Musette pentru anul 2013, pe care vi le vom dezvălui la momentul potrivit.

 

Text & foto: Ioana Voicu