Luni, 19 aprilie, NORMA Fine Dinning noul restaurant deschis recent in zona Dorobanti si-a deschis portile pentru un Media Lunch cu bloggeri, acestia au putut degusta meniul ce poarta semnatura lui chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef.
NORMA propune o experienta culinara inedita, o experienta noua si robusta prin retete si condimente adunate din colturi uitate ale lumii de catre chef Sidia Sissoko.
Chef Sidia Sissoko iubitor al gastronomiei frantuzesti clasice, pe care a descoperit-o si invatat-o de la francezii din Guineea, Sidia isi propune sa readuca in prim plan tehnici gastronomice clasice frantuzesti, multe aproape uitate, pe care le prezinta intr-o forma actuala, moderna si pe care le trece prin
propriul filtru romanesc.
Tocmai de aceea pentru Media Brunch chef Sidia Sissoko a pregatit un meniu savuros si plin de culoare ce a fost din plin savurat de bloggeri prezenti la eveniment:
Tartar de creveti cu caju, apio si mango
Buleta de pui organic, parmezan si sos de ardei copt
Barcuta de andiva cu nectarina, fromage de chevre, nuci caramelizate si
sos sweet chili
Tartina de pastrama de rata facuta in casa
Peste:
Barbun cu fondue de praz si sos de lamaie verde
Desert:
Tarta de lamaie cu infuzie de busuioc
Reinterpretarea lui Chef Sissoko a mancarii traditionale frantuzesti cu influente romanesti creeaza la NORMA retete unice ce vor fi cu siguranta de toti cei care trec pragul restaurantului.
Restaurantul NORMA a fost conceput ca un spațiu de relaxare, un loc linistit perfect pentru cei care isi doresc un spatiu discret unde sa iasa sis a degust preparate delicioase.. Designul localului a fost realizat de arhitectul Ioana Viziteu, care a creionat conceptul în jurul poveștii de viata a bucatarului, fondator al restaurantului. Inspirația i-a venit din simplitatea și naturalețea lui Sissoko, creand astfel un loc cald, degajat și colorat.
“M-am inspirat din simplitatea și naturaletea lui, creand astfel un spatiu simplu, cald, degajat si usor pastelat. Respectul pentru arhitectura casei a fost o prioritate in aceasta amenajare, de aceea am incercat sa pun in valoare fiecare detaliu vechi gasit in spatiu. Obiectele care compun decorul sunt realizate din materiale naturale, lucrate manual special pentru acest loc”. – arhitect Ioana Viziteu
Restaurantul ofera un meniu a la carte cu influente puternice de origine franceza pe care il veti regasi zilnic in locatie insa oferta gastronomică de la NORMA nu se rezuma la acesta. Clientii pot participa la degustari de vinuri, unele in premiera, precum si la meniuri inedite de tip Degustation – un meniu special cu portii mici si numeroase pe care nu le pot gusta in alte restaurante, acestea fiind specialitati ale bucatarului. In cadrul acestor evenimente bucatarul discuta meniul de vinuri cu un somelier pentru a le asorta perfect. Nici un detaliu nu este lasat la voia intamplarii.
A: Str. Aviator Teodor Iliescu 33, Bucuresti
E: book@norma-fine-dining.ro / contact@norma-fine-dining.ro
F: https://www.facebook.com/restaurantNORMA/
W: http://www.norma-fine-dining.ro/