Ce poți învăța despre inovație de la Starbucks, Amazons și USPS
Inovația este cheia succesului de care se bucură marile brand-uri. Pe lângă achiziția unor companii mai mici, giganții investesc foarte mult în cercetare și dezvoltare, venind mereu cu idei noi, de la strategii de marketing la produse.
Iată câte idei interesante, puse recent în aplicare de către Starbucks, Amazon și USPS.
Starbucks a deschis la începutul anului un magazin portabil în zona Seattle. Construit în întregime din containere, magazinul oferă o mulțime de posibilități. E mobil, precum o mașină care servește mâncare, dar are un alt aspect și conferă o altă atmosferă. Magazinul poate fi plasat în orașe diferite, iar dacă într-un loc numărul clienților nu este foarte mare, poate fi pur și simplu mutat câteva străzi mai departe.
În același timp, magazinul reprezintă o dovadă a interesului pe care Starbucks îl arată față de mediul înconjurător. Materialele folosite la contrucția lui sunt în totalitate reciclate. Pe peretele exterior este afișat motto-ul companiei: ”regenerează, refolosește, reînoinește, recâștigă”.
Compania a declarat că astfel de magazine mobile vor fi amplasate în parcările restaurantelor Starbucks, în timp ce acestea din urmă vor fi renovate sau construite. Astfel, cunoscutul brand a găsit o modalitate inteligentă de a atrage clienții chiar îneinte de deschiderea magazinului propriu-zis.
Amazon testează o nouă modalitate de livrare a coletelor – dulapuri cu acces pe bază de pin, amplasate în magazinele non-stop. Dacă există clienți care nu au timp să aștepte acasă coletul, îl pot primi la un astfel de magazin, unde va fi în siguranță, protejat de codul pin. Noua modalitate este testată în prezent în Londra, New York și Seattle.
USPS a cochetat de asemenea cu această ideea, amplasând deja astfel de dulapuri în afara oficiilor poștale din Virginia de Nord. Dulapurile permit clienților să primească colete valoroase în siguranță, putând oricând să le ridice.
Aceste inovații arată cât de important este ca fiecare aspect al unei afaceri să fie regândit și că nu toate ideile noi trebuie să aibă legătură cu produsele sau cu serviciile oferite.
Catalina Turlan