Medochemie Ldt – printre primele 10 companii de export din Europa

Medochemie logo

București, 5 martie 2014:

Compania farmaceutică Medochemie Ldt primește distincția Ruban d`Honeur, în cadrul Premiilor Europene pentru Afaceri 2013/2014.

Această distincție plasează Medochemie în primele 10 companii din Europa în domeniul exporturilor, dintr-un număr de 15.000 de companii participante, din 27 de țări.

Cele mai prestigioase și importate premii independente pentru afaceri din Europa au ca scop premierea companiilor care excelează în inovații și care au rezultate excepționale în afaceri, influențând într-un mod pozitiv mediul de afaceri în care operează.

Compania dezvoltă, acordă licențe, produce, comercializează și distribuie produse farmaceutice generice, precum și propriile branduri patentate.

MAP medochemie

„Medicamentele generice vin mai bine în întâmpinarea consumatorilor de pe piața farmaceutică din Romania, unde să recunoaștem, este scump să fii bolnav. Printre beneficiile acestora se numără faptul că sunt mai ieftine pentru medicamente echivalente terapeutic de calitate superioară”, a explicat Dr. Răsvan Baltag, Directorul General al Medochemie România.

În ceea ce privește sistemul logistic și importul în România, acesta se realizează printr-un puternic lanț al companiilor de profil de top. Disponibilitatea continuă a stocurilor fiind asigurată prin cele peste 100 de depozite. Pe piața farmaceutică românească, Medochemie Ltd și-a făcut debutul în anul 1994 în baza comerțului exterior cu produse farmaceutice.

Astăzi, realizările Medochemie pot fi privite prin prisma a trei direcții: Dezvoltare, Responsabilitate Socială și Premii.

Astfel, în ceea ce privește dezvoltarea, se poate vorbi despre creșterea prezenței si activității de export în peste 100 de țări, creșterea numărului fabricilor de la 9 la 11, dar și înființarea AGETIS, o companie producătoare și distribuitoare de suplimente alimentare ce pot fi achiziționate fără rețetă.

Respectarea mediului înconjurător este o altă regulă de aur a companiei, astfel că tehnologiile folosite sunt eco-friendly și vizează dezvoltarea durabilă în condițiile respectării normelor de poluare și protejare a capitalului natural. Se bucură de recunoaștere specială din partea OMF ( Organizației de Medici Fără Frontiere) în ceea ce privește responsabilitatea socială de care au dat și dau dovadă.

Intervalul 2013-2014 a reprezentat pentru Medochemie un prilej de conștientizare a aprecierii din partea consumatorilor, peste 150 de milioane de persoane fiind tratate anual cu produsele acestora. Astfel, companiei i-a fost decernat poate unul din cele mai importante premii, European Business Awards, distincție prin care se recunosc aspecte precum: inovație, rezultate excepționale în afaceri, dar și un mediu favorabil pentru dezvoltarea tinerilor.

Companiei i-a fost înmanat și Premiul pentru Export/ Import, remarcându-se față de celelalte companii prin etica, trend crescător al exporturilor de bunuri, creșterea gradului de acoperire de pe piețele existente sau noi, gestionarea comerțului internațional prin metode inovatoare și creative, dar si menținerea pe piață în condiții de concurență acerbă.

Printre alte premii din palmaresul Medochemie se numără: Premiul de Performanță în Export (caștigat de 14 ori), Premiul de Siguranță în Industria Chimică – acordat de 4 ori, Premiul pentru Performanță Deosebită în Afaceri în UE, caștigat de 3 ori și nu în ultimul rând, Premiul pentru Inovație.

Despre Merdochemie Ltd.

MEDOCHEMIE a fost inființată în anul 1976, în Cipru, de către Dr. Andreas Pitas și are încă la bază aceeași filozofie: „Oferirea oricărei persoane de pe glob a unui tratament cu medicamente de calitate la un preț accesibil.”

Compania are sediul central în Limassol, Cipru. Medochemie Ltd. se află în extindere activă pe piețe promițătoare din lume, din Europa, Orientul Mijlociu și Africa până în Orientul Îndepărtat.

Deține 3800 de autorizații de punere pe piață a medicamentelor și 630 de combinații pentru diverse produse, acoperind nevoile a peste 10 categorii terapeutice. Capacitatea de producție și ambalare a companiei este de 1 miliard de comprimate și 300 de milioane de fiole injectabile pe an. În cadrul companiei lucrează 1250 angajați.

Medochemie operează în conformitate cu cele mai stricte standarde de calitate și cu directivele europene.

 

Pentru mai multe informații contactați:

Andreea Lada

andreea.lada@creativeideas.ro

0756.010.868