Melodii romantice, pentru suflete asemenea

Odată cu venirea primăverii, dar şi a verii, tindem să devenim mai romantici, mai sensibili şi mai îndrăgostiţi. Muzica ne poate trezi cele mai diverse sentimente şi amintiri, de la cea  mai urâtă despărţire, până la cel mai romantic sărut.

Asocierea muzicii cu momentele romantice este o tendinţă universală. Cu siguranţă ai observat câte melodii sunt despre scrise despre dragoste. Este cel mai puternic sentiment şi a inspirat aproape fiecare artist.

Ordinea topul celor mai romantice 15 cântece este aleatorie şi nu va putea include tot ceea ce ar fi meritat de menţionat, deoarece sunt mult prea multe, dar va reprezenta un punct de plecare. Dacă nu ai auzit de niciuna dintre ele, te sfătuiesc să cauţi, deoarece o să te îndrăgosteşti de aceste melodii şi, cine știe, poate chiar o vei găsi pe cea care va deveni melodia celor mai speciale momente.

Eric Clapton cu “Wonderful tonight”, reprezintă o odă pentru persoana iubită, cântată de zeul chitărilor, însuşi. Frumuseţea acestui cântec stă în simplitatea lui: este despre sentimentul de a fi mândru și bucuros cu cineva.

“At last”, Etta James: este o declaraţie de dragoste a femeii pentru bărbatul iubit, un sentiment puternic de eliberare, resimțit în momentul în care întâlnești o mare iubire.

“When a man loves a woman”, Percy Sledge: o melodie bună pentru un dans lent. Dacă nu ai auzit de ea până acum, opreşte-te din citit şi caut-o. Îşi face efectul mai bine decât orice poţiune sau băutură alcoolică. Te vei trezi mai romantic decât oricând.

The Cure au creat şi ei o melodie care îşi merită locul în acest top, şi anume “Lovesong”. Este dovada  faptul că, până şi copiii goth, din şcoală, puteau avea sentimente puternice. Mai mult decât atât, solistul s-a căsătorit cu iubita lui din liceu.

Bon Jovi “I’d die for you”,  o piesă ce merge, într-un mod curajos, spre o declarație supremă. Dacă cineva îţi dedică această melodie, ori te vei îndrăgosti pentru totdeauna, ori vei cere un ordin de restricţie.

Cine nu a auzit Elvis Prelsey,“Love me tender” ? Sună la fel de bine şi de romantic azi, ca în ziua în care a fost înregistrat.

“No ordinary love” de la Sade te învăluie cu vocea seducătoare, iar frumuseţea versurilor a făcut din această melodie un clasică, încă de la apariţia ei.

Whitney Houston a lăsat în urma ei multe balade, printre care, cea mai importantă şi puternică “I will always love you”. Vocea ei, dar şi versurile, au făcut-o extrem de populară, chiar dacă piesa aparține de fapt, compozitoarei Dolly Parton.

Duo-ul britanic Zero 7 cântă mai mult techno și pop dance. Totuşi, melodia “Destiny” este una romantică şi nicio intervenție de tip electro, nu poate diminua efectul.

“I want to know what love is” de la Foreigner este una din acele melodii al cărei refren îți rămâne în minte.

Toată lumea ştie acum “My heart will go on” cântată de Celine Dion datorită filmului “Titanic”. Chiar dacă, poate, prea mediatizată, melodia rămâne extrem de romantică, pentru că este o promisiune a iubirii eterne.

Unii ar putea crede că “You are the sunshine to my life” a lui Stevie Wonder este exagerat de romantică, dar artistul face ca versurile acestei piese să fie cântate cursiv, cu sinceritate și bucurie, iar impresia este cea de frumusețe firească a unui sentiment profund, acceptat.

Melodia “I don’t wanna miss a thing” de la Aerosmith, îi garantează succesul încă de la început. Este o capodoperă tocmai prin versurile sale.

Un cântec mai recent, dar la fel de romantic este “Hey there Delilah”, Plain White T’s. Este o melodie sinceră, despre dragostea la distanţă.

“Unbreak my heart”, baladă cântată de Toni Braxton, ne face să credem în puterea absolută a dragostei, aceea de a repara o inimă rănită.

Ana Darstaru